7.3.2024 13:34

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη σε όλες τις αγωνίστριες της ζωής

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου τιμά την Ημέρα της Γυναίκας

Στις εργαζόμενες, στις αυτοαπασχολούμενες, στις μισθωτές, στις αγρότισσες, στις φοιτήτριες, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες και πρόσφυγες.

Οι μεγάλοι γυναικείοι εργατικοί αγώνες των προηγούμενων αιώνων φωτίζουν και σήμερα το δρόμο του αγώνα και της συλλογικής δράσης για να διεκδικήσουμε όλα όσα είναι αναγκαία και μπορούν να εξασφαλίσουν την ισοτιμία και τη χειραφέτησή μας. Σήμερα τον 21ο αιώνα, η επιστημονική πρόοδος και η ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να εξασφαλίσουν σε όλες μας: 

-Σταθερή δουλειά με σταθερό ωράριο και λιγότερες ώρες εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις, με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας, με κατοχυρωμένη Κυριακάτικη αργία, με μέτρα υγείας και ασφάλειας, ουσιαστικής προστασίας της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στο χώρο εργασίας.

-Σύγχρονες αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την προσχολική αγωγή, για την προστασία των γυναικών, των παιδιών και της οικογένειας από την πολύμορφη βία των εκμεταλλευτών μας.

Φραγμός και εμπόδιο για να ζήσουμε όπως μας αξίζει μπαίνει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις και στηρίζουν όλα τα κόμματα που βαδίζουν στις ράγες της.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνθλίβει τα δικαιώματα των γυναικών του μόχθου γιατί είναι ασυμβίβαστα με τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών επιχειρηματικών ομίλων.

 Για να αυξήσουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια εκμεταλλεύονται άγρια τη γυναικεία εργατική δύναμη, μας υποχρεώνουν να εργαζόμαστε με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάνοντας τις ζωές μας λάστιχο και εξαφανίζοντας τον ελεύθερο χρόνο μας.

Λογαριάζουν ως κόστος για το κράτος τις ανάγκες μας και μας υποχρεώνουν να χρυσοπληρώνουμε για να τις καλύψουμε.

Για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί οι όμιλοι η ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ σπέρνει τον πόλεμο σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σκορπώντας το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά. 

ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

Δεν συμβιβαζόμαστε με την εμπορευματοποίηση της υγείας, και της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής για να γιγαντώνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Αντιπαλεύουμε μια από τις ακραίες μορφές εμπορευματοποίησης του γυναικείου σώματος και εκμετάλλευσης της γυναίκας, την εμπορική «παρένθετη μητρότητα».

Υψώνουμε τη φωνή μας μαζί με το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην ευρωπαϊκή κανονικότητα της εμπορευματοποίησης της μόρφωσης των παιδιών μας. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να γυρίσουν πίσω η ελληνική φρεγάτα, οι ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων. Δεν θα δεχτούμε τα παιδιά μας να θυσιάζονται για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ 

Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης για να διεκδικήσουμε ότι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για μας και τις οικογένειές μας. Γιατί μόνο συλλογικά μπορούμε να παλέψουμε ενάντια σε όλα αυτά που μας συνθλίβουν.

 Τιμάμε τις παλαιστίνιες γυναίκες και τον αγώνα τους για να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα και σας προσκαλούμε στην προβολή της ταινίας «3000 νύχτες» της Παλαιστίνιας σκηνοθέτη Mal Masri, στην αίθουσα του Συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Χίου (Οίκος Χίου Διδασκάλου), την Τρίτη 12 του Μάρτη στις 19.00.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ