4.12.2023 13:21

Η ώρα της Αργυρώς με αντίπαλες τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία – Βίντεο

Την Τετάρτη ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για τον ευρωπαίο νέο αγρότη

Με τις ευχές όλων και τις καλύτερες προοπτικές αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για τις Βρυξέλλες, η Αργυρώ Κουτσουράδη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την ανάδειξη του ευρωπαίου νέου αγρότη.

Απέναντί της, θα έχει διαγωνιζόμενους από τη Ρουμανία, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, ούσα η μοναδική η οποία συμμετέχει στον διαγωνισμό με καλλιέργεια αρωματικών φυτών.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον «Π», για την ίδια είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού εκτός των άλλων δίνει το μήνυμα ότι η Χίος διαθέτει πρωτογενή τομέα παραγωγής κι εκτός Μαστίχας, για την οποία το νησί είναι γνωστό.

Αναφερόμενη στην επιλογή της, βασικά κριτήρια ήταν ο νέος αγρότης να έχει επιστρέψει στον τόπο του και να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα, η καινοτομία, η καλλιέργεια παραδοσιακών φυτών καθώς και η συνέργεια με άλλους φορείς και επιχειρήσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ