9.4.2024 18:03

Η "Όμικρον" αποχαιρετά τον Πέτρο Τριπολίτη

Συγκλονισμένοι ακόμα από το θλιβερό μαντάτο, προσπαθούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα της απώλειας του αδελφού και φίλου μας Πέτρου Τριπολίτη, την ψυχή της Ομάδας μας.

Έφυγε τόσο αθόρυβα και ταπεινά όπως είχε επιλέξει να δρα, να τιμά και να υπηρετεί τις αξίες του εθελοντισμού και της προσφοράς τόσο μέσα στην Ομάδα όσο και στην προσωπική του ζωή.

Ο Πέτρος, από τη θέση του Αντιπροέδρου της Ομάδας μας για πολλά χρόνια, κατάφερε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του από τον προσκοπισμό, τον οποίο επίσης υπηρέτησε επί σειρά ετών και να τις προσαρμόσει πάνω στις ανάγκες της πολιτικής προστασίας προς όφελος της μεγάλης του αγάπης, της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Όμικρον.

Αξιοθαύμαστο στοιχείο του χαρακτήρα του ήταν να μην λέει ποτέ «εγώ». Ήξερε να συνεργάζεται με όλους, να σχεδιάζει, να οργανώνει, να προγραμματίζει.

Ταυτόχρονα μοιραζόταν απλόχερα τις γνώσεις που αποκτούσε από την δίψα του για μάθηση και την επιθυμία του να βελτιώνεται και να εξελίσσεται συνεχώς η Ομάδα, κάτι που απαιτούσε προετοιμασία και οργάνωση. Πάντα ήταν παρών και έτοιμος να προσφέρει και στα μικρά και στα μεγάλα.

Με την αγάπη και την προσφορά του έχτισε τις βάσεις και τα θεμέλια πάνω στα οποία οικοδομήθηκε όλη η προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος στο νησί μας, κάτι που τόσο το έχουμε όλοι ανάγκη.

Τώρα, δίνει τη σκυτάλη σ’ εμάς, να συνεχίσουμε και να αποδείξουμε ότι μπορούμε και εμείς να δουλεύουμε με την ίδια ανιδιοτέλεια, την ίδια πίστη και την ίδια αγάπη για τον τόπο μας.

Ως ενεργός πολίτης έκανε όχι μόνο αυτά που του αναλογούσαν αλλά και πολλά περισσότερα, δείχνοντας σε όλους τον δρόμο.

Φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια ο άνθρωπος που τον στήριζε και τον ενθάρρυνε να συνεχίζει, δεν ήταν άλλος από την σύζυγό του Καίτη που με θαυμαστή αξιοπρέπεια στάθηκε δίπλα του μέχρι το τέλος.

Φεύγοντας ο Πέτρος, αφήνει σε όλους μας κληρονομιά σε αξίες και ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, χαράζοντας για πάντα τις καρδιές και τις ψυχές μας.

Έφυγε βιαστικά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα ξεκινήσει κάτι νέο και σπουδαίο εκεί που πάει σαν εθελοντής άγγελος, δημιουργώντας μια καινούρια Ομάδα.

Φίλε Πέτρο, θα σε θυμόμαστε για πάντα!!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ