21.5.2012 11:39

Η ΟΧΣΑ τίμησε τον Άγιο Ισίδωρο

Για μια ακόμα φορά οι Χιώτες της Αττικής, τίμησαν την μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, προστάτη του Μυροβόλου νησιού μας. Η πανήγυρης της μνήμης του Αγίου, είναι μια από τις πάρα πολλές ετήσιες εκδηλώσεις της Ο.Χ.Σ.Α (Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής). Η λαμπρή Παγχιακή πανήγυρης, πραγματοποιείτε πάντα, στον γραφικό ναΐσκο  των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού και δίνει την ευκαιρία αντάμωσης φίλων και χωριανών από κάθε μεριά του νησιού μας. Κάθε χρόνο, η μικρή εκκλησιά αλλά και ο χώρος της αυλής, αποδεικνύεται πολύ μικρός για την ετήσια κοσμοσυρροή . Δυστυχώς φέτος, λόγω της Μαραθώνιας πορείας και της αποκοπής των περιφερειακών οδών που οδηγούν στον Λυκαβηττό, κατέστησαν την προσέλευση των συμπατριωτών μας μαρτυρική και σε πάρα πολλές περιπτώσεις αδύνατη. Παρόλα αυτά ο κόσμος που έφθασε μέχρι την εκκλησιά ήταν αρκετός και είχαν την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες θείας μυσταγωγίας από έναν καλλίφωνο λειτουργό του κυρίου. Ένα ιερομόναχο και έναν καλλικέλαδο ψάλτη, οι οποίοι χάρισαν στο εκκλησίασμα, απίστευτες στιγμές.                                                                        
Αρκετοί άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας αψηφώντας τον κόπο άφησαν τα αυτοκίνητα τους μακράν της περιοχής και ανέβηκαν για χάρη του Αγίου με τα πόδια. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Υποναύαρχου (Μ) Γιάννη Βοριά, ο οποίος .... εκκίνησε την ανάβαση με αφετηρία την Πανόρμου. Συγκινητική πάντα η παρουσία του κ. Νίκου Ρυμική, ο οποίος, παρά τα χρόνια του δεν έλειψε ποτέ.   Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο σεβαστός και αγαπητός σε όλους κ. Ισίδωρος Πρώιος. Σύμφωνα με τα καθιερωμένα, ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα. Την Κυριακή, 27 Μαΐου στις 10.15 το πρωί, η Ο.Χ.Σ.Α. στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Καλλιθέας, τελεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της «ΣΦΑΓΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ του 1822». Στις 10.45, θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων (Πλατεία Κύπρου) και ακολούθως παραδοσιακοί χοροί. Στις 11.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Καλλιθέας όπου μετά τους χαιρετισμούς θα λάβει χώρα ομιλία του Χιώτη ιστορικού Μιχάλη Βαρλά. Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας θα κλείσει με ψαλμούς, χορούς, τραγούδια και κέρασμα.                                        
Η ΧΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΤΤΙΚΟΒΟΙΩΤΙΑΣ «ΚΟΡΑΗΣ», την  ίδια ημέρα και ώρα, συγκεκριμένα την 27 Μαΐου,  11.00 πρωινή, στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση με κατάθεση στεφάνου στον τάφου  του  Αδαμαντίου Κοραή. Εν συνεχεία, τρισάγιο στον τάφο Ψαριανού ήρωα Κωνσταντίνου Κανάρη. Ακολούθως στο ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC, Αθ. Διάκου 28 – 34 ο ιστορικός κ. Εμμ. Ν. Φραγκίσκος (Ομοτ. Διευθυντής Εθν. Ιδρύματος Ερευνών) θα ομιλήσει με θέμα «Ο ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» . Η εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση.                                                                                                                                               
Υποχρέωση όλων να τιμήσουμε με την παρουσία μας τις Χιώτικες, επετειακές εκδηλώσεις.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ