6.5.2016 15:23

Η Μαστίχα μέσα στα 20 προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης στη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου ΗΠΑ- ΕΕ

Στα 20 ελληνικά προϊόντα που εντάσσονται στις διαπραγματεύσεις Ε.Ε.- ΗΠΑ για την επικείμενη διατλαντική συμφωνία διεθνούς εμπορίου (TTIP), εντάσσεται η Μαστίχα Χίου. Στη συμφωνία περιλαμβάνονται μόλις 20 προϊόντα από την Ελλάδα και 201 προϊόντα από την Ευρώπη σε σύνολο 1305, ως τα μόνα αναγνωρισμένα από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Μεταξύ των ελληνικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στην λίστα που έχει καταρτίσει η ΕΕ για να ενταχθούν στην διατλαντική συμφωνία είναι: 

  • η Μαστίχα Χίου 
  • η φέτα, 
  • η γραβιέρα Κρήτης, 
  • το Κασέρι,  
  • και διάφορα έλαια από Κρήτη, Πελοπόννησο και Λέσβο

Στον κατάλογο των 201 προϊόντων η Ελλάδα συμμετέχει με 20. Μέχρι πρόσφατα η χώρας μας είχε καταχωρήσει 103 κατοχυρωμένα προϊόντα συν ακόμα 2 που βρίσκονται υπό έγκριση. Από αυτά όπως είναι τα δεδομένα μόνο τα 20 θα ενταχθούν στον κατάλογο. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ