23.9.2022 12:24

Η Χίος άναψε τη φλόγα της μνήμης των Σφαγών (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον ανδριάντα του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη η τελετή αφής της φλόγας που θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Χίου

Στον ανδριάντα του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη η τελετή αφής της φλόγας που θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Χίου

Παρουσία εκατοντάδων μαθητών, αθλητών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η τελετή αφής της φλόγας για τη λαμπαδηδρομία στη μνήμη των σφαγιασθέντων της Χίου από τους Τούρκους το 1822.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, αθλητές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά θα ανάψουμε βωμούς σε κάθε χωριό, σε κάθε τόπο θυσίας, με σκοπό την αφύπνιση της συλλογικής συνείδησης και την ανάπαυση των ψυχών των χιλιάδων αθώων προγόνων μας.

Σε κάθε σκέλος της διαδρομής, θα τρέχουν ταυτόχρονα δύο δρομείς, οι οποίοι σε ορισμένα σημεία της θα συνοδεύονται από  ιππείς και σε συγκεκριμένα τμήματα τη διαδρομή θα καλύπτει ομάδα από ποδηλάτες. Οι δύο δρομείς θα αντικαθίστανται από άλλους σε καθορισμένα σημεία, ενώ οι ποδηλάτες θα διατρέχουν κάθε ημέρα μία συγκεκριμένη διαδρομή.

Η τελετή λήξης έχει προγραμματιστεί στις 18:30 το απόγευμα της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ