12.12.2022 17:13

Η χαρά των γιορτών

Γράφει η Αμαλία Παπαβασιλείου, Διοικητική Υπάλληλος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Αυτές οι γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, είναι συνυφασμένες για τους περισσότερους με καλή διάθεση, χαρά και δοτικότητα. Όλοι μας ανυπομονούμε να φτιάξουμε τα παραδοσιακά γλυκά μας για να μυρίσει το σπίτι, να ακούσουμε παιδικές φωνές να λένε κάλαντα και παινέματα, να στολιστούν τα σπίτια και οι δρόμοι και αυτό το φως να μπει στις καρδιές μας.

Ετοιμάζουμε λοιπόν γιορτινά τραπέζια, βρισκόμαστε περισσότερο με τους αγαπημένους μας, διασκεδάζουμε, χαιρόμαστε περισσότερο την κάθε στιγμή της ημέρας, ανταλλάσσουμε δώρα και ευχές και γεμίζουμε θετική ενέργεια, ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας, με όσα συνεπάγεται αυτό. Επιλέγουμε να κρατάμε τις όμορφες αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, τη χαρά και τη θαλπωρή και να αφήνουμε -προσωρινά τουλάχιστον- όσα μας απασχολούν τον περισσότερο χρόνο. Κάνει ο καθένας μας τον απολογισμό του και βάζουμε πλώρη για την επόμενη χρονιά, με τη σκέψη ότι θα αφήσουμε πίσω ότι δεν μας κάνει καλό.

Στο πλαίσιο αυτών των συναισθημάτων ας μην ξεχνάμε τους υπόλοιπους ανθρώπους γύρω μας, που διανύουν το δικό τους δύσκολο δρόμο. Άνθρωποι που είτε είναι μόνοι στο σπίτι, σε κάποιο γηροκομείο ή ίδρυμα, είτε δεν νιώθουν αυτή τη χαρά και κατακλύζονται από αρνητικά συναισθήματα, όπως μοναξιά, θλίψη, πόνο, αδικία. Ας είμαστε εκεί για όλους αυτούς τους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους, να προσφέρουμε αυτό που μπορεί ο καθένας μας, ένα πιάτο φαγητό, μια αγκαλιά ή απλά υποστήριξη, για να φωτίσει το πνεύμα των γιορτών και τις δικές τους καρδιές. Ας είμαστε δίπλα σε αυτούς που μας έχουν ανάγκη, αύριο μπορεί να είμαστε στη θέση τους.

Πληροφορίες: Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, τηλ 2271020000 (εσωτ. 2 Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου)

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ