3.2.2017 13:20

Η γραφειοκρατική τρέλα... μιας αίτησης

ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΔΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΜΚΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΞΕ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

Ο ουρανός... σφοντύλι ήρθε σε συμπολίτισσα μας όταν διαπίστωσε ότι για την περικοπή του επιδόματος που ελάμβανε δεν ευθύνονταν κάποια νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αλλά η χρήση του αποκλειστικού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής της (ΑΜΚΑ) από άλλη Χιώτισσα, με το ίδιο επώνυμο και το ίδιο όνομα, όχι όμως και πατρώνυμο.

Το θέμα έφθασε μέχρι το γραφείο του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρ. Μιχαηλίδη όπου μετά από επικοινωνία με τα υπουργεία και τις υπηρεσίες έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις και διαπιστώθηκε ότι όντως το ΑΜΚΑ της συμπολίτισσας μας χρησιμοποιούνταν από άλλη (!), η οποία λόγω των εισοδημάτων που διέθετε δεν δικαιούνταν επίδομα, το οποίο ωστόσο περικόπηκε από την πραγματική δικαιούχο.

Το ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί κάπου εκεί μιας και εντοπίστηκαν όλα όσα χρειάζονταν το δημόσιο για να αποδώσει τα του Καίσαρος το Καίσαρι.

Αμ δε....

Το υπουργείο και οι υπηρεσίες του αντί να προβούν σε κάθε ενέργεια που θα απέδιδε δικαιοσύνη, εντούτοις ζήτησαν αίτηση από την ενδιαφερόμενη με την που να περιγράφει η ίδια τι έχει συμβεί και να απαιτεί για τις ενέργειες του υπουργείου!

Μόνο που έτσι το ίδιο το κράτος –αυτό που θεωρητικά εκσυγχρονίζεται- αδικεί τον ρόλο του και τις ευθύνες του και δεν είναι η πρώτη φορά. Από τη στιγμή που το ίδιο το δημόσιο διαπιστώνει πρόβλημα γιατί δεν ενεργεί πάραυτα σε δεδομένες περιπτώσεις, ο πολίτης δεν έχει πολλά περιθώρια αντίδρασης. Και αυτό οφείλει να το αναδείξει, αν όχι και να το καταγγείλει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είδε πως... δουλεύει το σύστημα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ