7.10.2016 13:33

Η γιορτή των λειτουργών της Δικαιοσύνης

Στο Μοναστήρι της Μυρτιδιώτισσας οι δικαστικοί λειτουργοί, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι, βρέθηκαν μαζί τη Δευτέρα, και τίμησαν από κοινού την γιορτή του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη προστάτη της Δικαιοσύνης, μετέχοντες για ακόμη μια φορά στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου.

Με τη συνδρομή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου τελέστηκε πανηγυρικά η αρτοκλασία και ακολούθησε κέρασμα και υποδοχή των νέων δικαστικών λειτουργών καθώς και των νέων δικηγόρων στον αύλιο χώρο της Μονής.

Η Πρόεδρος του Δικ. Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα υπογράμμισε τις δυσκολίες και τον αγώνα των δικηγόρων να κρατήσουν ζωντανά τα γραφεία τους καθώς και τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχεται η Δικαιοσύνη, ευχόμενη να είναι μια δημιουργική χρονιά συνεργασίας του νομικού κόσμου και της εύρυθμης λειτουργίας της Δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου καλωσόρισε τη νέα Εισαγγελέα κα Σπυριδούλα Σταυράτη, αντεισαγγελέα κο Αθανάσιο Γεωργάκη , τον Πρωτοδίκη κο Κων/νο Αμπλιανίτη και τη νέα Ανακρίτρια κα Αιμιλία- Ελένη Χατζηκώστα καθώς και τους Ειρηνοδίκες κα Ευστρατία Παπαεμμανουήλ και κο Ευστράτιο Θάνογλου, χαρίζοντάς τους βιβλία καθώς υποδέχθηκε και τους νέους δικηγόρους που ορκίσθηκαν πρόσφατα τις κες Παγιαζήτη Κυριακή, Αγοραστοπούλου Γαρυφαλλιά και Καλαϊτζή Δέσποινα και τον μοναδικό νεαρό που τις πλαισίωσε κο Παντελή Λ. Τουρνή.

Η Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου κα Μαρία Τομπάζη μαζί με τις ευχές της ανέλυσε διεξοδικά τα προβλήματα της Δικαιοσύνης και αναφέρθηκε ειδικότερα στα προβλήματα στέγασης και έλλειψης υποδομών στο νησί μας, καθώς όπως είναι γνωστό έχει επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τη συνέχιση στην αποπεράτωση του Δικαστικού Μεγάρου στη Χίο προσθέτοντας ενέργειες και πρωτοβουλίες σε αυτές του Δ Σ Χίου που διαχρονικά είναι σε δράση.

Με αυτή την ευκαιρία δεν μπορούμε να παραλείψουμε την καθ΄ όλα υποστηρικτική υπ΄αριθμ. 5/2016   απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου Χίου που, κατόπιν του Α Π 81932/19-11-15 εγγράφου του Υπουργείου Δικαιοσύνης,  γνωμοδοτεί υπέρ της μη συγχώνευσης των ειδικών άμμισθων Υποθηκοφυλακείων Βολισσού, Καρδαμλυλων, Καλαμωτής και Καλλιμασιάς στο έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Χίου που επισφράγισε τη θέση του ΔΣ Χίου δια του Εισηγητού Πρωτοδίκη Χίου κ. Παντελίδη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ