3.12.2015 17:41

Η γενιά που έρχεται θα είναι καλύτερη

3Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣMΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η απεργία και οι συγκεντρώσεις στην πλατεία αποπροσανατόλισαν τον κόσμο από την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία και τη διαμαρτυρία που διοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι με αφορμή αυτή τη μέρα.

Παρ’ όλα αυτά η συμμετοχή των παιδιών, των  μαθητών από το 1ο Γυμνάσιο, το Βούρειο Δημοτικό Σχολείο Χίου, τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λιλlιπούπολη τα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και άλλες δομές, έδωσαν ζωή στην εκδήλωση και με τη στάση και τη συμμετοχή τους γέμισαν τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους με προσδοκία και ελπίδα πως η νέα γενιά όχι μόνο αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα της αλλά περιμένει και προσδοκά τη συμβίωση και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Με δυο λόγια τα παιδιά θα είναι οι ενημερωμένοι πολίτες του αύριο που θα φτιάξουν μια καλύτερη κοινωνία, μια πιο φιλόξενη πόλης για να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να κινούνται να έχουν πρόσβαση, να μπορούν να κοινωνικοποιούνται, να δουλεύουν και να διασκεδάζουν όπως όλοι μας.

«Δεν γιορτάζουμε απλά με τις δράσεις αυτές οι νέοι άνθρωποι αποδεικνύουν με τη συμμετοχή τους ότι είναι κοντά μας. Ο χώρος και ο λόγος δίνεται σήμερα στα παιδιά ώστε να δείξουν τη δυνατότητα να πούμε ότι η κοινωνία που έρχεται αλλάζει δημιουργεί ανθρώπους γνωρίζουν τι είναι η αναπηρία και βρίσκονται δίπλα στην αναπηρία».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ