15.2.2022 13:34

Η γαστρονομική ταυτότητα της Χίου χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των επιχειρηματιών (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση παρουσίασης χιώτικων συνταγών στα πλαίσια του «Taste like Chios»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, η παρουσίαση της μελέτης του γαστρονομικού τουρισμού, μια μελέτη που συνυπογράφουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, σεφ από τη Χίο παρουσίασαν συνταγές αξιοποιώντας ντόπια προϊόντα παντρεύοντας τα με τις συνταγές του σήμερα.  

Απόρροια της μελέτης, την οποία ανέλαβε ο Σύμβουλος Branding και Επικοινωνίας, Δημοσθένης Μπρούσαλης ήταν το «Taste Like Chios» το οποίο θα εκπροσωπεί από εδώ και στο εξής τη Χίο ως ιδανικό προορισμό για να γευτεί κανείς ντόπιες συνταγές του παρελθόντος στο σήμερα.

Σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε την μελέτη ως ένα εργαλείο, το οποίο, οφείλουν να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες προκειμένου μελλοντικά να προκύψουν και οι καρποί για το τουριστικό αύριο του νησιού. Στόχος όπως δήλωσε, είναι μείνει στους επισκέπτες η εμπειρία της φιλοξενίας δοκιμάζοντας γεύσεις του νησιού.

«Υπάρχουν τα θεμέλια πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε»

Ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει πρακτικά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι όπως δήλωσε, ο κ. Μπρούσαλης να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες του νησιού αυτό το εργαλείο:

«Αν δεν το υιοθετήσουν και δεν το βάλουν να δουλέψει στις επιχειρήσεις τους, στην καθημερινότητα τους, στις κουζίνες και στη δουλειά τους τότε δεν κάναμε τίποτα. Είναι η αρχή της συνέχειας του πράγματος, από εδώ ξεκινά η υλοποίηση. Υπάρχουν τα θεμέλια πρέπει να αρχίσουμε να υλοποιούμε».

Με την σειρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου, Νίκος Νύκτας, αναφέρθηκε στην σημασία της μελέτης, η οποία, θα αποτελέσει έναν «μπούσουλα» για τον επιχειρηματικό κόσμο με στόχο την ανάδειξη της Χίου ως γαστρονομικό προορισμό.

Η ιδιωτική πρωτοβουλία του Φορέα Τουρισμού επίσης υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος καθώς χωρίς τις συντονισμένες προσπάθειες των επιχειρηματιών  δεν θα είχε προχωρήσει το  εγχείρημα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού, Γεώργιος Πάσσας, ως οικοδεσπότης της σημερινής εκδήλωσης τόνισε, ότι η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη:

«Ένα κομμάτι της πράξης είναι η δημιουργία ενός χιώτικου συνταγολογίου εμπνευσμένο από χιώτικες συνταγές, από Χιώτες μάγειρες και χιώτικα προϊόντα… Μάλιστα συνδέουν το βουνό και τη θάλασσα».

Οι συγκεκριμένες μάλιστα συνταγές θα ενταχθούν στα μενού των εστιατορίων με στόχο την θεμελίωση μιας φιλοσοφίας που θα ταξιδέψει μέσω των επισκεπτών.

Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιχειρηματίες εστίασης, εμπορικών καταστημάτων, εκπρόσωποι Τουρισμού του Δήμου Χίου αλλά και φορείς.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ