30.6.2012 14:16

Η επομένη της πυρκαγιάς (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΣΤΑΧΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

 

50 στρέμματα γεωργικής και περίπου 1 στρέμμα δασικής έκτασης, κατέκαψε η χθεσινή πυρκαγιά στη θέση Λειβάδα και Ψάχνι των Νενήτων.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με την Π.Υ. Χίου λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε  πολύ γρήγορα προς Νένητα  -  Φλάτσια  -  Βουνό  απειλώντας  προς στιγμήν τα χωριά.

Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς απαιτήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. Χίου καθώς και όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.00 της ίδιας ημέρας  από 15 πυροσβεστικά οχήματα με 50 πυροσβέστες 4 υδροφόρες του δήμου Χίου, ιδιωτικές υδροφόρες από την ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤ. της Περ/κής Ενότητας  5 οχήματα των εθελοντών της "Ι' με 40 άνδρες, 2 οχήματα της "Ο" με 10 άνδρες, χωματουργικά μηχανήματα  και Στρατιώτες της 96 ΑΔΤΕ αρχικά  υπό τον υποδιοικητή της Ταξιαρχίας Χρ. Δρίβα και αργότερα υπό τον Ταξίαρχο Μενέλαο Μειμάρη, από ισχυρή δύναμη της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου και του Α.Τ. Καλαμωτής   καθώς και της Τροχαίας Χίου λαμβάνοντας μέτρα τάξης και παρέχοντας πληροφορίες για την διενέργεια της προανάκρισης, από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό από το Κ.Υγείας Πυργίου, από προσωπικό της Δ/νσης Δασσών και προσωπικό της ΔΕΗ.

Τέλος από κατοίκους των χωριών των Νενήτων - Κοινής και Φλατσίων οι οποίοι βοήθησαν με κάθε τρόπο για την κατάσβεση.

Σημαντική ήταν η συμβολή δύο CANADAIR από Σάμο.

Πιθανή αιτία καύση γεωργικών καλλιεργειών.

Αποκαρδιωτική πάντως ήταν η εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Κ. Κουργιά από τα Νένητα, αφού το πράσινο της περιοχής έδωσε τη θέση του σε αποκαΐδια και στάχτες.

Ακολουθεί πλήρες φωτορεπορτάζ:

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ