3.3.2015 16:23

Η επέκταση «πνίγει» τα σχολεία

ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΝΕΡΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

Την άμεση ενεργοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στα κτίρια απαιτεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Καλλιμασιάς εξαιτίας του έργου της επέκτασης των σχολείων, που έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραδοθεί.

Με κουβάδες, σφουγγαρίστρες και όλα τα υπόλοιπα εργαλεία προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μια προβληματική κατάσταση που δημιουργήθηκε από το έργο της προσθήκης στα συγκεκριμένα σχολεία. "Στο καινούργιο κομμάτι δεν υπάρχει μόνωση και εκεί που ενώνεται το καινούργιο με το παλιό κτίριο, στάζουν νερά από το ταβάνι και τους τοίχους" αναπτύσσουν το πρόβλημα οι υπεύθυνοι των σχολείων.

"Στην ταράτσα με την ολοκλήρωση του έργου δεν άφησαν διέξοδο απορροής των υδάτων με αποτέλεσμα τα νερά των βροχών να μένουν στην ταράτσα, τα "πίνει" και σιγά- σιγά να στάζει. Ο χώρος του γυμναστηρίου με τις πολλές βροχές είχε γίνει λίμνη" μεταφέρει ο διευθυντής του Γυμνασίου Ν. Μηλιανός ο οποίος συμπληρώνει ότι ποτε

Σε λίμνη όμως έχει μετατραπεί  και το υπόγειο του Λυκείου, μάλιστα την ώρα του ρεπορτάζ συνεργεία του εργολάβου προσπαθούσε να "μαζέψει" τα νερά. "Έχουμε κάνει έγγραφα και εγώ και ο διευθυντής του Γυμνασίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στον Δήμο σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και περιμένουμε", δήλωσε ο διευθυντής του Λυκείου Γ. Καλογεράς.

Η νέα πτέρυγα έγινε μετά από κόπους χρόνων κι άλλα τόσα βάσανα για να "αναπνεύσουν" τα σχολεία που ασφυκτιούσαν από την έλλειψη χώρων. Το έργο ολοκληρώθηκε αλλά οι κακοτεχνίες και οι αστοχίες του αντί να λύσουν το πρόβλημα το επέτειναν και από την υγρασία να προκληθούν  κι άλλα που δεν υπήρχαν γι αυτό και κρίνεται επιβεβλημένη η άμεση επέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών ώστε να υποχρεωθεί ο εργολάβος να επιδιορθώσει ότι κακοτεχνία ή αστοχία έχει το έργο.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ