28.9.2016 17:16

Η έλλειψη διδακτικού προσωπικού «στραγγάλισε» τα Ολοήμερα Σχολεία

ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΑΡ. ΚΕΛΕΠΕΡΤΖΗΣ

Μπορεί ο υπουργός Παιδείας να διαβεβαίωνε ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία θα λειτουργήσουν  χωρίς προβλήματα, η πραγματικότητα όμως απέδειξε  το αντίθετο. Ο Σεπτέμβριος ολοκληρώνεται σε δύο ημέρες  αλλά οι τεράστιες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού εξακολουθούν να παραμένουν με αποτέλεσμα  γονείς, δάσκαλοι και μαθητές να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Η αδυναμία στελέχωσης των εκπαιδευτικών μονάδων  με διδακτικό προσωπικό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν αναστείλει προσωρινά  την λειτουργία τους.

ΑΡ. Κελεπερτζής « Τα κενά δημιούργησαν το πρόβλημα»

Στο νησί μας όλο αυτό το διάστημα η λειτουργία των Ολοήμερων Σχολείων βασίζονταν στην «καλή» διάθεση και συνεργασία του υπάρχοντος εκπαιδευτικού προσωπικού. « Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν σημαντικά κενά στα δημοτικά σχολεία εξαιτίας των λιγοστών προσλήψεων αναπληρωτών που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου.  Οι διορισμοί ειδικοτήτων ήταν ελάχιστοι  για αυτό και δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τα Ολοήμερα », δηλώνει στον «π» ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Κελεπερτζής, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το αργότερο μέχρι αύριο όλα τα Ολοήμερα θα λειτουργούν κανονικά. « Την περασμένη Παρασκευή δημοσιοποιήθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα των  αναπληρωτών και  σήμερα έχουμε συμβούλιο για τις τοποθετήσεις τους στα σχολεία. Οπότε την Πέμπτη  όλα τα Ολοήμερα θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ