23.11.2012 9:19

Η εφεδρεία συσπειρώνει τους εργαζόμενους

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων τους, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε έστω και μια απόλυση εργαζομένων στους Δήμους, ήταν η απόφαση της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού μας.
Η αίθουσα του Ομηρείου ήταν γεμάτη αυτή τη φορά από εργαζόμενους, που, έχοντας συνειδητοποιήσει πως κανενός η θέση δεν είναι πια σίγουρη, συμμετείχαν στη διαδικασία, η οποία εκτυλίχθηκε σε ήρεμο, κατά δηλώσεις, κλίμα.
Τελικά η απόφαση είναι να παραμείνουν κλειστά τα πάντα στο Δήμο, να μη λειτουργήσει καμιά δημοτική υπηρεσία και κατ’ εξαίρεση να γίνουν το Σάββατο ο αγώνας τους Ν.Ο.Χ. στο Κολυμβητήριο και του Νηρέα την Κυριακή στο Κλειστό Γυμναστήριο.
Τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται να συσπείρωσε περισσότερο η εκδηλωμένη πρόθεση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσω εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία προωθείται η διαθεσιμότητα για όλους ανεξαιρέτως τους διοικητικούς υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που είχαν προσληφθεί με σχέση αορίστου χρόνου εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, μετά την απροθυμία των φορέων του Δημοσίου να ανταποκριθούν στην αποστολή καταλόγων.
Σημειώνεται ότι η εγκύκλιος του Υπουργείου ήρθε μετά την κατηγορηματική άρνηση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) να στείλει ονόματα και να υπογράψει τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις υπαγωγής εργαζομένων σε διαθεσιμότητα. «Κάποιοι στην κεντρική διοίκηση αναζητούν άλλοθι και ενδεχομένως συνενόχους για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συνεδριάσει σήμερα στις 13.00 και με την τελική της απόφαση θα συμπαραταχθούν όλα τα κατά τόπους Σωματεία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ