13.12.2023 11:09

Η άσκηση ανέδειξε το επίπεδο ετοιμότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο - Βίντεο

Σε πλήρη ετοιμότητα η ομάδα πυρασφάλειας του Πανεπιστημίου που ανταποκρίθηκε συντεταγμένα στο σενάριο πυρκαγιάς και εγκλωβισμού φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού στο Μιχάλειο κτίριο

Μία σημαντική άσκηση, αυτή τη φορά σε ένα αστικό κτίριο, όπως αυτό του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, διεξήγαγε το πρωί της Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου, το ΕΚΑΒ, την Πολιτική Προστασία Δήμου και Περιφέρειας αλλά και την Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023

Το σενάριο προέβλεπε την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Μιχάλειο Κτίριο του Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και τραυματισμό ατόμων σε αυτό αλλά και την ασφαλή εγκατάλειψή του από φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου Κωνσταντίνος Τοκαλάκης, η συγκεκριμένη άσκηση είναι στα πλαίσια της εκπαίδευσης για σχολεία και πανεπιστημιακά ιδρύματα ώστε να υπάρχει αφενός εγρήγορση αφετέρου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση των φοιτητών αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο κ. Φώτης Σιδηροφάγης, επεσήμανε την αξία της συγκεκριμένης άσκησης, σημειώνοντας ότι η άσκηση βοηθά στην καλύτερη οργάνωση σε περίπτωση πραγματικού συμβάντος, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το Πανεπιστήμιο διαθέτει ομάδα πυρασφάλειας η οποία είναι πλήρως προετοιμασμένη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ