Σοβαρές καταγγελίες για εγκατάλειψη δημόσιου έργου στη Συκιάδα, καταθέτει ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Γιώργος Τσιμούνης, μέσω τηλεφωνικής παρέμβασής του στο politischios.gr. Όπως επισημαίνει, οι εργασίες υπογειοποίησης καλωδίων που ξεκίνησε ο ΔΕΔΔΗΕ πριν από 1 χρόνος, σταμάτησαν ξαφνικά πριν από περίπου έξι μήνες, εξαιτίας έλλειψης χρηματοδότησης, αφήνοντας πίσω ανοιχτές τομές στο οδόστρωμα, ακόμη και μπροστά στο δημοτικό σχολείο του χωριού.
Ο Γιώργος Τσιμούνης περιέγραψε μια επικίνδυνη κατάσταση, με τις εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ να έχουν ξεκινήσει και να διακόπτονται χωρίς καμία προειδοποίηση. «Το άνοιγμα υπάρχει εκεί, στο σχολείο απ’ έξω. Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε δυστύχημα, διότι εκεί είναι το σχολείο με τα παιδιά να περνάνε το πρωί και το μεσημέρι από εκεί πέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, αποδίδοντας σε τύχη το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί ακόμα κάποιο σοβαρό ατύχημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το έργο προέβλεπε υπογειοποίηση καλωδίων υψηλής τάσης, ενώ ο Δήμος Χίου είχε εγκρίνει τις απαιτούμενες τομές στο οδόστρωμα. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις – τόσο προφορικές όσο και γραπτές – προς τον Δήμο και τον ΔΕΔΔΗΕ, κανείς δεν προχώρησε στην αποκατάσταση. «Η απάντηση ήταν... "Δεν έχουμε λεφτά για να συνεχιστεί το έργο. Όποτε μας δώσουν λεφτά θα συνεχιστεί"», ανέφερε ο Γιώργος Τσιμούνης, υπογραμμίζοντας την πλήρη αδιαφορία των αρμοδίων.
Η σχετική άδεια δόθηκε από τον Δήμο, ωστόσο – σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου – εγκαταλήφθηκε το έργο, προφανώς λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Η οργή και η απογοήτευση του προέδρου είναι έκδηλες καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέμβασής του. «Βεβαίως τους έχω ειδοποιήσει και στον Δήμο κάτω και γραπτώς και έχουν πάει κάτω. Τι να κάνουμε, να σκοτωθεί άνθρωπος για να έρθουν απάνω;», αναρωτήθηκε, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι αδιαφορούν για τη δημόσια ασφάλεια.
«Ως συνήθως πρέπει να γίνει κάποιο δυστύχημα για να φτιαχτεί. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό το κράτος και το ξέρουμε πολύ καλά», συμπλήρωσε με οργή και πικρία.
Το έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων αποτελούσε μια ουσιαστική αναβάθμιση για τη Συκιάδα, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας όσο και σε επίπεδο αισθητικής. Η αναμονή των κατοίκων ήταν μεγάλη και οι προσδοκίες εύλογες. Ωστόσο, όπως φαίνεται, η απουσία σχεδιασμού και κυρίως χρηματοδότησης, μετατρέπει τις υποσχέσεις σε επικίνδυνες τρύπες στους δρόμους.
Μετά ταύτα το βασικό ερώτημα παραμένει: Η Εισαγγελία Πρωτοδικών τα θεωρεί όλα αυτά φυσιολογικά;
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.