22.6.2016 18:36

Χαρμολύπη για πολλούς υποψήφιους των ΕΠΑΛ της Χίου εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΤΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μόλις σήμερα τελείωσε η αναμονή και η αγωνία για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ σχετικά με τις επιδόσεις τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα για τους 105 υποψήφιους αναρτήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στα Λύκεια με τον Κ. Γεωργούλη από το ΕΠΑΛ Χίου να είναι ο πρώτος των πρώτων με βαθμολογία 1938,5 μόρια έχοντας γράψει 2 εικοσάρια. Ο Κ. Γεωργούλης είναι από τον Τομέα Μηχανολόγων, Τεχνίτης Ψύξης και τα γραπτά του άγγιξαν το άριστα, δίνοντας του το εισιτήριο εισόδου στο ΤΕΙ της επιλογής του.

Από το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής είναι ο Κ. Βασιλάκης. Φιλοξενούμενος στη Στέγη της Μαρίας και παρακολουθώντας μαθήματα στον Ναυτικό Τομέα του ΕΠΑΛ κατάφερε να συγκεντρώσει 1925 μόρια.

Τρίτη της παρέας είναι μαθήτρια του ΕΠΑΛ Χίου, η Αργυρώ Καρνουπάκη με 1901 μόρια.

Ναι μεν αλλά...

Ικανοποιημένος από τα ποσοστά και τους βαθμούς των παιδιών των ΕΠΑΛ , δήλωσε στον "π" ο υπεύθυνος του Εξεταστικού Κέντρου Χίου και διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Κ. Βούκουνας.

Την ικανοποίηση του για τις πολύ καλές επιδόσεις αφού το 20% των υποψηφίων κατάφεραν την εισαγωγή τους σε κάποιο  εκπαιδευτικό  ίδρυμα, επισκιάζει ότι εξαιτίας  της οικονομική κρίσης παιδιά που πέτυχαν δεν θα προχωρήσουν.  "Είναι ένα καινούργιο στοιχείο και πρέπει αν μας προβληματίσει. Έχουμε παιδιά που κατάφεραν να γράψουν καλά, μπορούν να σπουδάσουν σε ένα ΤΕΙ αλλά δεν θα το κάνουν ή διστάζουν να το κάνουν για οικονομικούς λόγους" είπε ο κ. Βούκουνας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ