4.11.2021 17:11

H "Σβούρα" γυρίζει και τον χειμώνα!

Δημιουργικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες

Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου σας ενημερώνει με μεγάλη χαρά ότι η ομάδα ψυχαγωγίας ‘’Σβούρα’’ επανέρχεται και τον χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συναντήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου.

Τι είναι όμως η Σβούρα;

Πρόκειται για μια δράση η οποία απευθύνεται σε παιδιά με αναπηρίες, σύνδρομα, αυτισμό και νοητική υστέρηση. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πληθώρα δημιουργικών ομαδικών δραστηριοτήτων οι οποίες συμβάλλουν στην έκφραση και στην ανάπτυξη της αλληλεπίδρασης. Το παιχνίδι αποτελεί το κύριο μέσο έκφρασης και κοινωνικοποίησης των παιδιών ενώ συμβάλλει σημαντικά στην συναισθηματική τους ανάπτυξη και στην απόκτηση ερεθισμάτων.

Τα παιδιά μέσα από ευχάριστες ομαδικές δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να ψυχαγωγηθούν και να εκφραστούν. Στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται το βιωματικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική, τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι, ο χορός, η εξοικείωση με υλικά και οι δημιουργικές δραστηριότητες.

Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε στα παιδιά επιλογές!

Τα παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες έχουν να κερδίσουν πολλά οφέλη από την ανακάλυψη νέων τρόπων ανάπτυξης και ψυχαγωγίας. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 και κάθε Σάββατο 11:00-13:00 ενώ θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών λόγω των μέτρων της πανδημίας Covid-19.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και την κράτηση θέσης στο τηλέφωνο επικοινωνίας 22710 20000 από 13:30μ.μ.-21:30 μ.μ (εσώτ 1/Κα Γιαλούση). Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ