31.7.2015 9:55

H πανίσχυρη φαρμακοβιομηχανία GNC επενδύει στη μαστίχα Χίου

Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία συμφώνησε με την ΕΜΧ να προμηθεύεται πρώτη ύλη, δηλαδή μαστίχα (σε σκόνη), προκειμένου να την χρησιμοποιήσει αφενός στην παρασκευή μίας αντιοξειδωτικής φόρμουλας για άνδρες και σε μία επόμενη φάση για την παραγωγή ενός ισοτονικού ποτού. Hδη η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έστειλε στην πολυεθνική το πρώτο φορτίο που είναι μισός τόνος μαστίχα.
GNC Holdings, εδρεύει στο Πίτσμπουργκ και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην υγεία παγκοσμίως, με μία μεγάλη ποικιλία βιταμινών, φυτικών συμπληρωμάτων διατροφής κ.λπ. Η εταιρεία διαχειρίζεται δικό της δίκτυο διανομής, που μόνο στην Αμερική ελέγχει περισσότερα από 6.600 καταστήματα - ιδιόκτητα και με δικαιόχρηση- ενώ επεκτείνεται σε 50 χώρες.
Την ίδια στιγμή, η ΕΜΧ έκλεισε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας και με τον γερμανο-ολλανδικό όμιλο φαρμάκων τον Doctor Hitch, καθώς ο τελευταίος ενδιαφέρεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το αμέσως προσεχές διάστημα κάψουλα μαστίχας.
Eντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες συζητήσεις του Ελληνικού Συνεταιρισμού με φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να λανσάρουν κάψουλες μαστίχας ή ακόμη και σπρέυ για το στόμα, αλλά και με εταιρείες καλλυντικών. Ηδη μία πολυεθνική εταιρεία καλλυντικών με έδρα τη Γαλλία, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον συνεργασίας με την ΕΜΧ.
Εξελίξεις, ωστόσο, επιφυλάσσει η Ενωση Μαστιχοπραγωγών Χίου και στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά την κάψουλα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει -ίσως και μέχρι τα τέλη του έτους-  ένα νέο παραφαρμακευτικό προϊόν που επίσης θα έχει ως βάση τη μαστίχα. Οπως μάθαμε, έχει ήδη αγοραστεί η απαιτούμενη μηχανή από την Ενωση για την νέα αυτή μεταποιητική διαδικασία.
Στις μέρες μας, η επιστημονική κοινότητα με ορθές και επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους, αποκαλύπτουν ότι η φυσική Μαστίχα Χίου διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα όσα και ιστορικά έχουν καταγραφεί.
Συγκεκριμένα, έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της Μαστίχας κατά των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό. Παράλληλα, η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ