21.3.2019 13:41

Γονείς σε απόγνωση αναζητούν λύση για τις βεβαιώσεις ειδικής αγωγής

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες  δεκάδες οικογένειες στο νησί που τα παιδιά τους χρήζουν ειδικής αγωγής , από την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στο νοσοκομείο. « Ο παιδοψυχίατρος του νοσοκομείου παραιτήθηκε στις αρχές του έτους και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί γιατί όπως μας λένε από το νοσοκομείο δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα άλλαξε ο νόμος και εκεί που χρειαζόταν μια φορά το χρόνο να χορηγείται βεβαίωση για πρόγραμμα ειδικής αγωγής τώρα έγινε 4 φορές το χρόνο. Συνάμα ο ΕΟΠΥΥ από 240 € που κάλυπτε σε ένα παιδί για θεραπείες το μείωσε στα 60€.  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το κόστος για έναν γονέα είναι δυσβάστακτο στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Έχουμε φτάσει σε απόγνωση δεν έχουμε τη δυνατότητα όλοι να καλύπτουμε το κόστος και του γιατρού και των θεραπειών», αναφέρουν ι οι γονείς,  ζητώντας από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου μια προσωρινή λύση μέχρι να υπάρξει νέα πρόσληψη παιδοψυχιάτρου.

Από την άλλη πλευρά η διοικητής του νοσοκομείου Ελ. Κανταράκη δηλώνει ότι δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από άλλο παιδοψυχίατρο να αναλάβει καθήκοντα στο Σκυλίτσειο και ως εκ τούτου η θέση θα μείνει κενή μέχρι νεωτέρας. « Όλο αυτό το διάστημα αναζητήσαμε από τις λίστες των επικουρικών να πληρωθεί η θέση αλλά ουδείς εκδήλωσε επιθυμία για να έρθει. Κατανοούμε το πρόβλημα των γονιών δυστυχώς όμως δεν έχουμε άλλη λύση από το να περιμένουμε να πληρωθεί η θέση», εξηγεί στο politischios.gr η κα Κανταράκη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ