16.3.2016 17:56

"Γνώση και οδηγική συμπεριφορά αντίμετρα στα τροχαία ατυχήματα"

Διημερίδα για θέματα οδικής ασφάλειας και τροχαίων ατυχημάτων συνδιοργανώνουν το σαββατοκύριακο  στην αίθουσα του Παν. Αιγαίου, το Τμήμα Τροχαίας Χίου, ο σύλλογος  «Ποδηλατείν», οι διασώστες του ΕΚΑΒ και τα μέλη του VESPA CLUB Χίου.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, ο διοικητής της Τροχαίας Γ. Αραμπατζής επισήμανε  ότι όλα ξεκινούν από την λάθος οδική συμπεριφορά στους δρόμους της Χίου. « Πάντοτε ενισχύουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις φορέων που θέλουν να αναδείξουν θέματα καθημερινής ασφάλειας. Στην διημερίδα θα ακούσουμε μαρτυρίες γονέων που έχουν χάσει τα παιδιά τους  σε τροχαίο, καθώς και άτομα που έχουν υποστεί βαριές κινητικές βλάβες. Θα ήταν χρήσιμο σε όλους μας να ακούσουμε τις μαρτυρίες τους», τόνισε ο Γ. Αραμπατζής.

Τραγικός ο απολογισμός των τροχαίων

Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που συμβαίνουν στη Χίο αγγίζει τα 180 τροχαία ετησίως, ανέφερε ο εκπρόσωπος των διασωστών του ΕΚΑΒ Π. Μπανάβελος. « Μέρα παρά μέρα δεχόμαστε κλήσεις για τροχαία. Η κατάσταση είναι τραγική διότι πολλά εξ αυτών είναι θανατηφόρα ή έχουν σοβαρούς τραυματισμούς», είπε ο κ. Μπανάβελος προσθέτοντας ότι στην ημερίδα θα αναλυθεί η συμβολή των διασωστών του ΕΚΑΒ στην διακομιδή των τραυματιών. « Θα αναφέρουμε ακόμη και με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος περιστατικός να βοηθήσει έναν τραυματία ατυχήματος», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου «Ποδηλατείν» Δ. Μυλωνάδης προσκάλεσε τα στελέχη της αυτοδιοίκησης να παρακολουθήσουν την διημερίδα ώστε να προγραμματίσουν έργα που θα συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια ενώ  o Κ. Σπανολιός από το Vespa Club τόνισε την ανάγκη σωστής μηχανικής συντήρησης των δικύκλων καθώς και της καθημερινής χρήσης κράνους.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ