11.1.2017 10:01

Γιορτή δίχως σύνορα από τα ασυνόδευτα παιδιά της ΜΕΤΑδρασης

Μια γιορτή γεμάτη αγάπη, για να γνωριστούν με τα υπόλοιπα παιδιά της γειτονιάς αλλά και για να συναντήσουν τους φίλους τους που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας και στο κέντρο καταγραφής στη ΒΙΑΛ,  πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες τα ασυνόδευτα  παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της ΜΕΤΑδρασης στο νησί μας.

Με την πολύτιμη  βοήθεια των υπευθύνων της δομής και βαθιά ικανοποιημένα και χαρούμενα από την ανταπόκριση και την αγάπη  του κόσμου,  υποδέχθηκαν τις οικογένειες από τη γειτονιά με τα παιδιά τους, τους φίλους τους από Σούδα και ΒΙΑΛ, τους εθελοντές δασκάλους τους από την οργάνωση  Be Aware and Share, επαγγελματίες της περιοχής και όλη την ομάδα της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο(μέλη δικτύου Επιτροπείας, Διερμηνείς, Συντονιστές, δικηγόρους, Εθελοντές).

Τα παιδιά απόλαυσαν το ρόλο του οικοδεσπότη, μαγείρεψαν φαγητά από τους τόπους καταγωγής τους και φρόντισαν ώστε όλοι οι καλεσμένοι να τα δοκιμάσουν, ενώ ένα από αυτά ανέλαβε ετο ρόλο του DJ.  Οι χορευτικοί ρυθμοί διαφόρων προελεύσεων λειτούργησαν σαν μαγικό χαλί που τους ταξίδεψε όλους σε χαμένες πατρίδες και μέρη μακρινά, μέσα από ένα κοινό χορό.

Στη δομή της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο, που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον περασμένο Ιούλιο, φιλοξενούνται ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας 3-17 ετών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και την Αιθιοπία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ