21.12.2019 15:45

Γεια και χαρά Γιώργη Καλλέργη…

Έφυγε μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 71 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών άφησε το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πολύμηνη αλλά γενναία μάχη με την επάρατο νόσο ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, ένας γνήσιος πατριώτης και λάτρης της Χίου, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός και Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιώργης Καλλέργης.

Έχοντας καταγράψει πολλές επαγγελματικές επιτυχίες στη ζωή του, γνωστότερη από τις οποίες είναι η ανακαίνιση του Αργέντικου στη σημερινή του μορφή, ο Γιώργης Καλλέργης υπήρξε ένας πραγματικός μαχητής της ζωής, μη αφήνοντας τον καρκίνο να τον επηρεάσει ακόμα και σε κρίσιμες περιόδους.

Παρότι τον τελευταίο χρόνο είχε διαγνωστεί με τη συγκεκριμένη ασθένεια, ο ίδιος πρωτοστάτησε στην κάθοδο του συνδυασμού «Χίος Μπροστά», καταφέρνοντας μάλιστα παρά την κατάσταση της υγείας του να εκλεγεί ως δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Χίου, δίνοντας έναν τίμιο αγώνα μακριά από διαφημιστικές προβολές και υπερβολές.

Η στάση του αυτή ανταμείφθηκε αφού εκατοντάδες Χιώτες τον τίμησαν με την ψήφο τους, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν πραγματικό αγωνιστή, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Και όντως ο Γιώργης Καλλέργης δεν το έβαλε κάτω. Παρότι η κατάστασή του ήταν ήδη βεβαρυμμένη συνέχισε να παρακολουθεί με τη φυσική του παρουσία τα Δημοτικά Συμβούλια μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2019, όπου για τελευταία φορά πέρασε το κατώφλι του Δημαρχείου διαπιστώνοντας και ο ίδιος τη φυσική του αδυναμία να παραμένει επί πολλές ώρες σε μία επίπονη διαδικασία.

Ακόμα όμως κι έτσι, ο Γιώργης Καλλέργης δεν άφηνε τίποτα ασχολίαστο διαδικτυακά, παρεμβαίνοντας όταν και όποτε ο ίδιος θεωρούσε ότι πρέπει να το κάνει, πάντα με τον δικό του μεστό και δομημένο λόγο.

Ο Γιώργης Καλλέργης «έφυγε», δίπλα στα αγαπημένα του πρόσωπα. Την σύζυγό του Ρίτσα και τα παιδιά του Λύσανδρο, Θοδωρή και Σαντίνα, αφήνοντάς τους πολύτιμη παρακαταθήκη τη στάση ζωής του και το παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο όπου έμεινε, δημιούργησε και άφησε το δικό του αποτύπωμα.

Ο «π» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του με την ευχή να τον θυμούνται και να ακολουθήσουν τον δρόμο που ο ίδιος περήφανα χάραξε για 71 χρόνια.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ