8.11.2016 9:15

Φυσάνε οι ποδηλάτες μας

ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ GRAND FONDO VELLO TURKE, ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο κατάκτησαν  οι ποδηλάτες  Άρης Σταυριανός και Σταύρος Καρατζάς  στον ποδηλατικό αγώνα Grand Fondo Velloturke, ο οποίος διοργανώθηκε την Κυριακή στη Σμύρνη της Τουρκίας.

Ο  Α. Σταυριανός κατάκτησε δύο πρωτιές, στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος των 47 χλμ., και στην κατηγορία master  44 έως 54 ετών και ο Στ.  Καρατζάς την τρίτη  θέση στην ίδια  κατηγορία. Στον αγώνα έτρεξαν ακόμη ο Κώστας Μαϊστράλης, η σύζυγος του Στέλλα Καρατζά και ο Ηλίας Φόρος

Ο πρώτος νικητής δηλώνει στον «π» ότι  ήταν μια θαυμάσια εμπειρία και  κατάφερε να νικήσει στην τελική ευθεία, στο σπριντ.

«Ήξερα πώς να χειριστώ τις δυνάμεις μου με το δυνατό κόντρα αέρα που είχαμε. Οι άλλοι ποδηλάτες ήταν  πολύ νεώτεροι,  έκανα υπομονή, αυτοί ξεκίνησαν το τελικό σπριντ πολύ νωρίς, κουράστηκαν και τους πέρασα στα τελευταία μέτρα».

Επισημαίνει όμως και κάτι άλλο.

«Στην κούρσα δεν φορέσαμε τα διακριτικά της Χίου και της Ελλάδας, γιατί φοβόμαστε ότι στη διαδρομή ίσως να συνέβαινε τίποτα. Στην απονομή αποδείχθηκε ότι η επιλογή μας ήταν σωστή. Εκεί φορούσαμε τα διακριτικά της Χίου και είχαμε τη σημαία μας. Ελάχιστοι μας χειροκρότησαν,  οι άλλοι μας κοίταζαν λοξά, βλοσυρά καθόλου φιλικά. Δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες εκδηλώσεις. Αντίθετα εμείς στον Ημιμαραθώνιο είναι γνωστό ότι  τους φερόμαστε εντελώς διαφορετικά».

Ο Στ. Καρατζάς δηλώνει ευτυχισμένος γιατί ανέβηκε πρώτη φορά στο βάθρο.

«Σε πολλούς αγώνες ήμουνα μέσα στη δεκάδα, αλλά πρώτη φορά ανέβηκα στο βάθρο. Ήταν απερίγραπτο το συναίσθημα που βίωσα».

Στην κούρσα των 100 χλμ. πήραν μέρος οι Φάνης Κυδώνης και Ηλίας Γέμελος.

Την αποστολή υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό  στο λιμάνι μας δεκάδες λάτρεις της Ποδηλασίας.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DENIZHAN GUZEL

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ