30.1.2016 22:06

Φθάσαμε τους 4.000 πρόσφυγες στη Χίο, έρχονται 2 πλοία

Ανάσα από τα συνεχή μεταναστευτικά κύματα που κατακλύζουν το νησί τα τελευταία 24ωρα προσέφερε η προσωρινή διακοπή της απεργίας της Π.Ν.Ο.. Απόρροια των συνεχόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων ήταν ο αριθμός των μεταναστών να υπερβεί τους 4.000 με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη διαμονή τους.

Ο χώρος φιλοξενίας στη Σούδα, χωρητικότητας 800 ατόμων, γέμισε ασφυκτικά ήδη από την περασμένη Πέμπτη με αποτέλεσμα ο Δήμος να προσφέρει οικόπεδό του, επί της οδού Καλουτά προκειμένου να τοποθετηθεί ακόμα μία μεγάλη σκηνή του ΟΗΕ που θα στεγάσει τις ανάγκες φιλοξενίας επιπλέον 300 ατόμων.  

Όπως ανέφερε στον "π" ο Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς, η σκηνή θα παραμείνει στο συγκεκριμένο σημείο το αργότερο μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ενώ αμέσως μετά θα απομακρυνθεί.

Έρχονται τα πλοία

Η λήξη της απεργίας βρήκε τα πληρώματα των πλοίων που έχουν επιφορτιστεί με τη μεταφορά μεταναστών σε ετοιμότητα. Έτσι στις 01:45 τα ξημερώματα της Δευτέρα θα προσεγγίσει στο λιμάνι της Χίου το πλοίο "Blue Star Patmos" και θα αναχωρήσει στις 02:45 ενώ στις 03:00 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας θα προσεγγίσει και το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" που θα αναχωρήσει για Πειραιά μία ώρα αργότερα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ