7.12.2015 18:02

Φιλοζωικός Σύλλογος: «Νεκρά ζώα παντού»

Την απαράδεκτη εικόνα με τα δεκάδες νεκρά ζώα στους δρόμους του νησιού στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, τονίζοντας ότι η εικόνα που δίνεται στους επισκέπτες ομοιάζει με θυσιαστήριο ψυχών.

«Στην Ελλάδα και στην μαγευτική Χίο. Τι βλέπει κάποιος στο κέντρο της πόλης, στην υποτιθέμενη καλή περιοχή και στολισμένη με νεοκλασικά οδό Κουντουριώτου; Πατημένα γατιά, ενίοτε για μέρες διότι μέχρι και πριν μερικούς μήνες ο Δήμος Χίου θεωρούσε πως η περισυλλογή των πτωμάτων είναι ευθύνη του Φιλοζωικού Συλλόγου. Οι τέσσερεις φωτογραφίες με τα νεκρά γατάκια τραβήχτηκαν στις 27 Οκτωβρίου, στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου.

Ομοίως, τι έβλεπε κάποιος  την Κυριακή του Πάσχα 2015 στον δρόμο για τα Μεστά; Τι έβλεπε εκτός από τα καθιερωμένα πατημένα γατιά, κουτάβια και σκαντζόχοιρους; Αλεπούδες, ακόμα και κουκουβάγιες. Η διαδρομή από τη Χώρα προς τα Μεστά φέτος το Πάσχα έμοιαζε με θυσιαστήριο ψυχών, κάθε χιλιόμετρο υπήρχε και ένα νεκρό ζώο. Το ήδη μακάβριο θέαμα συμπληρωνόταν από την γύμνια του τοπίου μετά την αποψίλωση των υπέροχων ευκαλύπτων που υπήρχαν εκατέρωθεν του δρόμου έως την διαπλάτυνση του.

Κι ύστερα θέλουμε να έρθουν και τουρίστες. Να έρθουν να δούνε τους άγριους. Μόνο που εδώ δεν σκοτώνουμε περιηγητές, σκοτώνουμε τα ζωάκια του Θεού», αναφέρει μεταξύ άλλων.    

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ