23.9.2016 12:51

Φαίνεται ακριβό, είναι;

ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΧΙΩΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Τα μισά ακριβώς  χρήματα πληρώνουν  οι υποψήφιοι οδηγοί στην Αθήνα προκειμένου να συμμετέχουν στις εξετάσεις για δίπλωμα μοτοσυκλέτας 50 κυβικών σε σύγκριση με τους Χιώτες υποψηφίους .  Τα πακέτα των μαθημάτων για δίπλωμα οδήγησης μηχανής στην πρωτεύουσα στοιχίζουν περί τα 250€-300€ έναντι 550€ που είναι στη Χίο.

Χαμηλές τιμές αλλά…

Όπως όμως σημειώνει στον «π» ο Παντ. Κουνιάδης, ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών, τα πακέτα που προσφέρουν οι Σχολές των Αθηνών είναι δελεαστικά διότι δεν καλύπτουν όλα όσα θα απαιτηθεί να πληρώσει ο υποψήφιος μέχρι να φτάσει στις εξετάσεις. « Ακούγεται εξωφρενικά μεγάλη η διαφορά των 250€ έναντι 550€, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Στην Αθήνα εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης πολλοί ιδιοκτήτες σχολών έχουν αναγκαστεί να μειώσουν δραματικά τις τιμές τους για να είναι ανταγωνιστικοί και χρησιμοποιούν τα φθηνά πακέτα μαθημάτων για να προσελκύσουν κόσμο. Όμως στην πορεία οι υποψήφιοι διαπιστώνουν ότι στην τιμή που συμφώνησαν δεν συμπεριλαμβάνονται κάποια παράβολα, οι γιατροί, τα θεωρητικά μαθήματα», αναφέρει ο κ. Κουνιάδης.

Η κρίση έφερε λουκέτα

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο τον κλάδο των Σχολών Οδήγησης που μόνο στο νησί μας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βάλει λουκέτο δεκάδες επιχειρήσεις.  «Πολλοί συνάδελφοι για να επιβιώσουν προσπάθησαν να πουλήσουν φθηνά πακέτα μαθημάτων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα    έξοδα τους και τελικά να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους», υπογραμμίζει ο Παντ. Κουνιάδης συμπληρώνοντας ότι στο ποσό των 550€ συμπεριλαμβάνονται συνήθως, 14 πρακτικά μαθήματα και 32 θεωρητικά.

«Κάποιος που θα επιλέξει να δώσει εξετάσεις για 50αρι μηχανάκι και θα πληρώσει το ποσό των 550€, θα γλυτώσει αργότερα σε επόμενο δίπλωμα περί τα 120€ που αφορούν τα θεωρητικά μαθήματα» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Κουνιάδης επισήμανε ότι τα παράβολα για γιατρούς και για  συμμετοχή στις εξετάσεις επιβαρύνουν και πάλι τον εξεταζόμενο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ