22.10.2013 18:44

Facebook: «Ναι» στα βίντεο με αποκεφαλισμούς, «όχι» στη γύμνια

Μπορεί το Facebook να άναψε το πράσινο φως για την ανάρτηση εικόνων και βίντεο με βίαιο ή μακάβριο περιεχόμενο, αλλά η απαγόρευση για τη γύμνια -προς το παρών- παραμένει απαγορευμένη. 

Βέβαια, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού, η ανάρτηση των «σκληρών» βίντεο, μέχρι και αυτά με αποκεφαλισμούς» θα αναρτώνται μόνο για να αποδοκιμάζονται...

Όμως αξίζει να σημειωθεί πως στο Facebook μπορούν να γραφτούν, άρα και να δουν τέτοια βίντεο, παιδιά από 13 ετών και άνω.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης με περίπου 1,15 δισεκατομμύρια χρήστες, αναφέρει πως εργάζεται για την ανάπτυξη νέων τρόπων που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν εκ των προτέρων το περιεχόμενο που βλέπουν μέσω προειδοποιήσεων.

Πάντως, μετά από ρεπορτάζ του BBC, η εταιρεία ανακοίνωσε πως «εδώ και αρκετά χρόνια το  Facebook αποτελεί ένα μέρος όπου οι χρήστες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, ειδικά όταν αυτές σχετίζονται με αμφιλεγόμενα θέματα, όπως η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τρομοκρατικές πράξεις και άλλα βίαια γεγονότα. Οι χρήστες αναρτούν βίντεο από αυτά τα γεγονότα στο Faceboook προκειμένου να τα καταδικάσουν. Εάν τα εκθείαζαν, τότε η προσέγγισή μας θα ήταν διαφορετική».

Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις 

Την άρση της απαγόρευσης των «σκληρών» δημοσιεύσεων δεν την δέχθηκαν όλοι θετικά.  

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με tweet του κάλεσε το Facebook να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση, γράφοντας: «Είναι ανεύθυνο από την πλευρά του Facebook να αναρτά βίντεο αποκεφαλισμών ειδικά χωρίς προειδοποίηση. Πρέπει να εξηγήσουν τις πράξεις τους στους ανήσυχους γονείς».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ