27.8.2013 13:09

ΕΥΡΕΤΗ: Αναστάτωση για τους κινδύνους

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΥΡΕΤΗΣ

Καλύτερη καθαριότητα και δημιουργία δρόμου από τη νότια πλευρά που θα επιτρέπει την αδύνατη προς το παρόν πρόσβαση των οχημάτων πρώτων βοηθειών όταν χρειάζεται να επεμβαίνουν, ζητούν οι κάτοικοι του συνοικισμού των εργατικών κατοικιών της Ευρετής στο Βαρβάσι. Η δημιουργία του δρόμου ήταν προεκλογική υπόσχεση όλων των δημοτικών αρχών, από τότε που κατοικήθηκαν τα σπίτια, αλλά καμία δεν έκανε τίποτα. Ο χώρος είχε βρεθεί, είχε γίνει συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη για τις απαραίτητες απαλλοτριώσεις, αλλά αυτός υπαναχώρησε, έκλεισε με συρματόπλεγμα το χώρο και έχει καταδικάσει τους κατοίκους σε απομόνωση, που απειλεί ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, όταν δεν μπορούν να μπουν ασθενοφόρο και πυροσβεστική.

Οι φωτιές

«Στην φωτιά του 2011 τα οχήματα της πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να μπουν μέσα. Άπλωσαν μάνικες από την επάνω Ευρετή και έκαναν πολύ δύσκολα και με καθυστέρηση τη δουλειά τους. Το ίδιο έγινε και το 2012 σε άλλη φωτιά, από την πλευρά του Γρού. Αν δεν ανοιχτεί κάποιος μεγάλος δρόμος πρόσβασης  κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε θύματα από φωτιά», λένε και προσεύχονται να μην επαληθευτούν»,λένε θέλοντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για το φόβο αντιποίνων, όπως λένε.

Καθαριότητα

Ο τόπος είναι καθαρός, αλλά αυτό δεν οφείλεται στη φροντίδα της δημοτικής αρχής, όπως τονίζουν. Δύο κυράδες έχουν αναλάβει το ρόλο «υπηρεσίας καθαριότητας». Κάθε μέρα βγαίνουν στη γειτονιά και καθαρίζουν ότι μπορούν, όσο καλύτερα γίνεται.

 «Εμάς τις δύο μας λένε καθαρίστριες, γιατί εγώ καθαρίζω τον πάνω  χώρο και η άλλη τον κάτω, το κάνουμε εθελοντικά από φιλότιμο επειδή δεν θέλουμε να ζούμε μέσα στη βρώμα», λένε δύο γειτόνισσες.

Οδοκαθαριστή έχουν να δουν όπως λένε από τις παραμονές των εκλογών.

«Τηλεφωνάμε στη Δημαρχία να μας στείλουν, αλλά δεν έρχεται κανένας. Μας λένε ότι δεν έχουν υπαλλήλους».

Η βρωμοστενάδα

Είναι ο μικρός νότιος δρόμος που χωρίζει τον οικισμό από τις άλλες ιδιοκτησίες. Βρώμα και δυσωδία. Μυρίζει τόσο απαίσια, που ο κόσμος αποφεύγει να περνάει από εκεί. Τον περισσότερο καιρό είναι αδιάβατος πνιγμένος και από τα κλαδιά των δέντρων των γειτονικών κτημάτων. Πριν από μερικές μέρες ένα συνεργείο του δήμου έκοψε τα κλαδιά, αλλά τα πέταξε μέσα στο κτήμα και τα άφησε έτσι.

Η απάντηση του δήμου

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι ανάγκες της αποκομιδής των απορριμμάτων της περιοχής καλύπτονται άριστα από το πρές κοντέϊνερ που έχει εγκατασταθεί στην είσοδο του οικισμού, από την περιοχή του Βαρβασίου.

Οι ανάγκες καθαρισμού των χώρων θα καλυφθούν όσο είναι δυνατόν καλύτερα μετά από τις αναμενόμενες προσλήψεις των εποχικών συμβασιούχων υπαλλήλων του τομέα καθαριότητας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ