15.3.2016 15:17

Ευαισθητοποιημένοι σε θέματα περιβάλλοντος 3 στους 4 Χιώτες μαθητές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες»στη Χίο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος

Η Εκστρατεία υλοποιείται σε 14 ελληνικές πόλεις και νησιά μέχρι το 2017, με την οικονομική υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF). Εκτός από την ενημέρωση για τις συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Την περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας, που φιλοξενήθηκε για 17 ημέρες στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γ. Καλουτάς», επισκέφθηκαν συνολικά 1.138 μαθητές και 76 εκπαιδευτικοί 13 Δημοτικών Σχολείων, 8 Γυμνασίων και 2 ΕΠΑΛ της Χίου. Καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον, οργανώθηκαν και απογευματινές επισκέψεις, μεταξύ των οποίων επίσκεψη 38 οπλιτών της 96ης ΑΔΤΕ.

Από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν οι μαθητές μετά την ξενάγησή τους στην Έκθεση, προκύπτει ότι σε μεγάλο βαθμό είναι ευαισθητοποιημένοι και συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις και ανακύκλωση υλικών. Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι 3 στους 4 μαθητές Γυμνασίου αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την προστασία του περιβάλλοντος και δεν θεωρούν αρμόδιους μόνο την Πολιτεία και τις τοπικές αρχές. Δηλώνουν ακόμη πως το σχολείο αποτελεί την κύρια πηγή πληροφόρησής τους για περιβαλλοντικά θέματα, ενώ ενδιαφέρθηκαν  ιδιαίτερα για επιστημονικούς κλάδους, όπως η θαλάσσια βιολογία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ