12.4.2016 14:36

Ευαίσθητοι και δημιουργικοί

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΕΠΑΡΚΩΣ ΜΕ ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ ΤΟ ΣΚΥΛΊΤΣΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΎΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LET’S DO IT

Περισσότερες από 400 φιάλες αίματος έχουν δώσει φέτος στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο οι σπουδαστές της Α.Ε.Ν Μηχανικών Χίου. Σύμφωνα με το διοικητή της Σχολής Γιώργο Σκανδάλη, είναι ο φορέας με τη μεγαλύτερη προσφορά στο νοσοκομείο σε αυτόν τον τομέα. Ο σύλλογος των σπουδαστών έχει φτιάξει δική του τράπεζα αίματος στο νοσοκομείο, την οποία τροφοδοτεί συνεχώς με υλικέ.

Για να είμαστε πραγματιστές, πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι αρκετοί σπουδαστές δίνουν αίμα  με κοινωνική συνείδηση, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν για να πάρουν το μπόνους της τιμητικής  άδειας μιας ημέρας χωρίς απουσίες που παίρνουν όσοι δίνουν αίμα.

Ταυτόχρονα φέτος η Ακαδημία  εντάχθηκε και στο δημοτικό πρόγραμμα Lets do it.

«Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του δήμου Χίου και αναλάβαμε την υποχρέωση να οργανώσουμε διάφορες δράσεις έως και τις  17 Απριλίου. Στα πλαίσια αυτού του καθήκοντος οι μαθητές μας καθάρισαν την Παρασκευή τις παραλίες στο Καστέλο. Τη διαδικασία συντόνισε η υπεύθυνη της σχολής Μαίρη Μακκά».

Στην ίδια δράση ένταξαν και τον καθαρισμό της Σχολής.

Ο Γ. Σκανδάλης τονίζει ότι η διοίκηση προσπαθεί διακριτικά να ενημερώνεται και να  στηρίζει τα έργα των μαθητών.

«Αφήνουμε τα παιδιά να δρουν ελεύθερα, να λειτουργούν με ευχέρεια και απλά μας ενημερώνου. Υπάρχει έλεγχος, αλλά είναι διακριτικός, με κύριο στόχο  την ενθάρρυνση των δράσεων τους».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ