12.10.2016 10:53

Εξοπλίζονται με οικιακές συσκευές 30 άπορες μονογονεϊκές-πολύτεκνες οικογένειες

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΩΤΣΩΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος που όλοι ανταλλάσουμε δώρα αλλά δυστυχώς για ορισμένους συνανθρώπους μας δεν ισχύει το ίδιο. Η εταιρεία Κωτσόβολος λοιπόν θέλοντας να βοηθήσει  οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα αγοράς ηλεκτρικών συσκευών, αποφάσισε σε συνεργασία με την υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Χίου να προσφέρει σε 30 άπορες μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες μεταχειρισμένες οικιακές συσκευές πλήρως επισκευασμένες.

 « Η δράση αυτή υλοποιείται από την εταιρεία Κωτσόβολος σε πολλά μέρη της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία. Ιδιοκτήτες παλιών χαλασμένων πλυντηρίων, ψυγείων, κουζινών και air condition μπορούν να δώσουν τις συσκευές τους στην εταιρεία η οποία αναλαμβάνει χωρίς καμία επιβάρυνση την επισκευή τους. Εν συνεχεία οι συσκευές αυτές προσφέρονται σε ευπαθείς οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στην υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Χίου»,  ανέφερε στον «π» ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν επισκευαστεί 10 οικιακές συσκευές με στόχο τον Δεκέμβριο να φτάσουν τον αριθμό των 30.

Προϋποθέσεις και κριτήρια

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας υπογράμμισε ότι η δράση θα δώσει ανάσες βοηθείας κυρίως σε άπορες μονογονεϊκές πολύτεκνες οικογένειες που συνήθως η μητέρα είναι άνεργη, δεν λαμβάνει διατροφή και αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης. « Στις λίστες της Πρόνοιας υπάρχουν αρκετές τέτοιες οικογένειες, τις οποίες θα επισκεφτεί η κοινωνική λειτουργός της υπηρεσίας , θα ρωτήσει και θα διαπιστώσει συνάμα τι συσκευή χρειάζεται και εν συνεχεία η Κωτσόβολος παραμονές Χριστουγέννων θα την παραδώσει στην οικογένεια», είπε ο Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες της εταιρείας Κωτσόβολος στη Χίο, Γιώργο Φλωράδη και Παντελή Λεγάτο τόσο για την άψογη συνεργασία όσο και για την πρωτοβουλία της δράσης.   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ