6.4.2015 11:27

Εξετάζεται και η μονοδρόμηση

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΥΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΙΩΑΝ. ΧΡΗΣΤΟΥ

Όσο εκκρεμεί το ζήτημα της επέκτασης του αεροδρομίου, η εφαρμογή ή όχι του μάστερ πλαν για την περιοχή και φυσικά η παράκαμψη του παραλιακού μετώπου από το ύψος του βιολογικού καθαρισμού έως τα φανάρια της Φάρκαινας, κάθε προοπτική για ευρείες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην λεωφόρο Ενώσεως είναι προς το παρόν αδύνατες.

Παρόλα αυτά όμως και με δεδομένη πλέον τη βούληση να υπάρξουν αλλαγές μικρής κλίμακας, πάντα σε άμεση συνάρτηση και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα της Περιφέρειας, η Τεχνική Υπηρεσία έχει λάβει εντολή να προτείνει σειρά παρεμβάσεων που στόχο θα έχουν να θωρακίσουν το οδηγικό περιβάλλον.

Η σύσκεψη και η πρόταση 

Κοινή παραδοχή κατά την διάρκεια της συνάντησης την Παρασκευή μεταξύ του Στ. Κάρμαντζη και της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ήταν ότι για να υπάρξουν κυκλοφοριακές αλλαγές στην Λεωφ. Ενώσεως ή και σε άλλα σημεία όπου διαπιστώνεται κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων ,απαιτούνται αρκετές πιστώσεις. Αυτές προς το παρών δεν υπάρχουν, οπότε κάθε σκέψη πρέπει να περιοριστεί και οι όποιες ρυθμίσεις επιβάλλεται να ξεκινήσουν να είναι στα όρια των δυνατοτήτων που παρέχει το ταμείο. 

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει προθεσμία μέχρι και μετά το Πάσχα να παρουσιάσει μια σειρά από κυκλοφοριακές βελτιώσεις που σκοπό και στόχο θα έχουν να βοηθούν τους οδηγούς στην κυκλοφορία τους, χωρίς να επηρεάσουν όμως άμεσα την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου το καλοκαίρι. «Δεν είναι εφικτό την καλοκαιρινή περίοδο να έχουμε δρόμους εργοτάξια και να επιβαρύνουμε μια ήδη δύσκολη κατάσταση» τονίστηκε χαρακτηριστικά. Έτσι οι προτάσεις προς το παρών κινούνται στη σφαίρα της λογικής, με θωράκιση του δρόμου με «μάτια γάτας», έντονες διαγραμμίσεις, ενώ στο τραπέζι έπεσε και μια πρόταση που ήδη έχει συζητηθεί αρκετά. Η μονοδρόμηση της Λεωφ. Ενώσεως με κατεύθυνση από πόλη προς Καρφά και η επιστροφή των οχημάτων από την οδό Ιωάννη Χρήστου (πίσω δρόμος αεροδρομίου).

Λύση προσωρινή μετά από συζήτηση

Με την προοπτική της μονοδρόμησης της Λεωφ. Ενώσεως κατά μήκος του αεροδρομίου δείχνει να συμφωνεί και η Τροχαία Χίου, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το ποια μέτρα θα πρέπει να ληφθούν. Συγκεκριμένα πάντως, η πρόταση που εξετάζετε μαζί και με άλλες είναι η Λεωφ. Ενώσεως να χρησιμοποιείται για το κυκλοφοριακό ρεύμα από πόλη προς Καρφά – Κάμπο και το ρεύμα από την Ιωάννη Χρήστου για τη σύνδεση Καρφά και Κάμπου προς την πόλη.

Σίγουρα δεν αποτελεί πανάκεια και ακόμη και η Περιφέρεια αναμένει αντιδράσεις εφόσον προκύψει εφαρμογή. Ωστόσο ξεκαθαρίζεται και έχει βάση, πως όσο το θέμα του αεροδρομίου παραμένει ανοικτό, ευρύτατες αλλαγές στην περιοχή δεν μπορούν να προκύψουν.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν αναμένονται με ενδιαφέρον οι εισηγήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι, καθορίζοντας κατά πολύ και το μέλλον της Λεωφ. Ενώσεως που είναι δεδομένο ότι απαιτεί επιπλέον μέτρα προστασίας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ