8.7.2013 14:26

Εξαρτήσεις και Οικογένεια

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ «ΟΑΣΙΣ»

Το απόφθεγμα «ό,τι αποκτάται με την ηδονή, αποβάλλεται δια της οδύνης», αν το διατύπωναν χείλη ιερωμένου ή διδασκάλου, θα μπορούσε να προκαλέσει ενδεχομένως  σε δύσπιστους ή επιφυλακτικούς θυμηδία, όταν όμως το εκστομίζει ένας άνθρωπος που πάλεψε με τα πάθη του, με εξαρτήσεις που συνήθως καταβάλουν, αλλά εκείνος τις νίκησε, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, όσο δε αφορά τον ομιλητή αποσπά το σεβασμό, το δέος για τον υπεράνθρωπο αγώνα και εν τέλει την ελπίδα ότι τα πάντα μπορούν να κατακτηθούν. Ο λόγος για το Δαμιανό Δουίτση, ιδρυτή και πρόεδρο της ΟΑΣΙΣ, του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων, σύμβουλο Απεξάρτησης, πρώην εξαρτημένο και νυν υγιή και ιδίως παραγωγικό οικογενειάρχη, αλλά και επίσημο προσκεκλημένο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αρτεμίου.                                                                              

Η εκδήλωση υπήρξε ακόμη μια επιτυχής πρωτοβουλία του διοικητή του ΤΔΝ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γιώργου Κεβόπουλου και της ομάδας του, με θέμα και ανοικτή συζήτηση «Εξαρτήσεις – ο ρόλος της οικογένειας –υπάρχει λύση».  Άλλωστε έχει γίνει κτήμα του κάθε πολίτη αυτού του τόπου, ότι παρά τα λυπηρά σχετικά περιστατικά και τις οδυνηρές συνέπειες του νόμου ή του κοινωνικού στίγματος σε νέα παιδιά και οικογένειες, στη Χίο τουλάχιστον, το Τμήμα ΔΝ δεν εξαντλεί τη δράση του στη «στεγνή» δίωξη της παραβατικότητας των Ναρκωτικών, αλλά οι άνδρες και οι γυναίκες που το στελεχώνουν, υπό το Γ. Κεβόπουλο, και με τη συνδρομή εθελοντών, είναι σε συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση για την πρόληψη και προστασία, κυρίως των νέων, διοργανώνοντας ενημερωτικές ημερίδες, διαλέξεις, δημιουργικές συναντήσεις και γενικά υποστηρικτικές πρωτοβουλίες προς  γονείς και παιδιά.

Να σπάσει η σιωπή    

Με ένα χειμαρρώδη λόγο ο κ. Δουίτσης κατέθεσε στο ακροατήριο της Παρασκευής την ψυχή του, ακροατήριο που αποτελούνταν από πολίτες με ανησυχία, εκπαιδευτικούς, γονείς και φυσικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, διαβεβαιώνοντας  ότι ο ρόλος της οικογένειας αποτελεί την πρώτη και ισχυρότερη ασπίδα κατά των πάσης φύσεως εξαρτήσεων.                                                                                                                                                             «Πολλοί δοκιμάζουν, αλλά ευτυχώς μόνο οι εθιστικές προσωπικότητες καταλήγουν εξαρτημένες, ειδάλλως η μισή χώρα θα ήταν ναρκομανής ή αλκοολική», διευκρίνισε, για να επισημάνει για πολλοστή φορά ότι η εξάρτηση δεν είναι αποτέλεσμα αυτής καθ’ αυτής της ουσίας ή της έξης, αλλά μιας προβληματικής προσωπικότητας και εδώ η οικογένεια έχει το δικό της καθοριστικό ρόλο.                                                                       Το αισιόδοξο που αποπνέει η νεότητα και η δημιουργική ενασχόληση ήρθε να επισφραγίσει το τέλος της βραδιάς, με δυο ταλαντούχα και καταξιωμένα παιδιά που με τη μουσική και το τραγούδι τους, έστειλαν το μήνυμα ότι υπάρχει και ο «καλός ο δρόμος».                                                                  Πρόκειται για την Αντωνία Χαλιορή στο τραγούδι και τη σύνταξη των εξαιρετικών κειμένων και το Σταμάτη Διαμάντα στο πιάνο, μαθητές Λυκείου αμφότεροι, που έκλεισαν την εκδήλωση με τον πλέον δόκιμο τρόπο.                                                                                                            

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ