30.1.2014 11:08

Εξάρες … αναβατούσικες

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΒΛΑΔΟΡΟΥΣ

Ντόρτια, εξάρες και διπλές θα γεμίσει την Κυριακή ο Ανάβατος, αφού εκεί  αποφάσισαν οι ταβλαδόροι της Χίου να διοργανώσουν αυτή τη φορά το τουρνουά τους.
Ο Σύλλογος Ταβλαδόρων Χίου μετρά ήδη 13 χρόνια ζωής στο νησί μας και ενδέχεται να είναι και ο μοναδικός Σύλλογος με το αντίστοιχο αντικείμενο σε όλη τη χώρα. Μας έχει συνηθίσει στη διοργάνωση τουρνουά ως τώρα σε καφετέριες της Προκυμαίας  ή σε κοσμικά σημεία συνάντησης.
Η διοργάνωση του τουρνουά στον Ανάβατο κι ειδικά τέτοια εποχή του χρόνου, όπου οι ζωντανές ψυχές πιάνουν δεν πιάνουν τους δυο στον οικισμό, ήταν κάτι πραγματικά που εξέπληξε ευχάριστα. «Ο Σύλλογος έχει ιδρυθεί από το 2001 και έχουμε στο ενεργητικό μας πολλά τουρνουά. Φέτος όμως είπαμε να ρίξουμε το βάρος μας στα χωριά ξεκινώντας από τον Ανάβατο», εξήγησε στον «π» τα κριτήρια της επιλογής της διοργάνωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αθάνατος.

Οι ταβλαδόροι

Πάνω από 50 είναι τα μέλη του Συλλόγου, όλων των ηλικιών, διαφορετικών επαγγελμάτων, με κοινό στοιχείο την αγάπη για το τάβλι. Συναντιόνται όπου μπορούν για «ένα παιχνιδάκι», περνούν την ώρα τους κι ανταλλάσουν απόψεις για διάφορα ζητήματα. Άλλωστε το θετικό με το τάβλι είναι ότι μπορεί και τα συνδυάζει όλα. Και είσαι έξω και πίνεις καφέ και συναναστρέφεσαι με κόσμο και γεύεσαι τη χαρά του παιχνιδιού. «Γενικά οι Χιώτες παίζουν καλό τάβλι. Μας έχουν καλέσει να πάμε να παίξουμε και σε τουρνουά στην Τουρκία. Το συζητάμε κι αυτό», ανακοινώνει ο πρόεδρος.

Μικροί - μεγάλοι ταβλαδόροι

Το τουρνουά, όπως και οι πόρτες του Συλλόγου, είναι ανοικτό για όλες τις ηλικίες. «Από 8 ως …  108, όλοι μπορούν να πάρουν μέρος, φτάνει να αγαπούν το τάβλι. Η ηλικία άλλωστε δε μετρά στο τάβλι. Ο μεγαλύτερος παράγοντας είναι η τύχη σε αυτό το παιχνίδι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Αθάνατος και συνεχίζει:  «Το μόνο που χρειάζεται είναι να δηλώσει κάποιος συμμετοχή στο τηλέφωνο 6984557101, στο φαρμακείο του Χάρλα και στην ταβέρνα παζάρι»,  τα  άλλα όλα τα έχει φροντίσει ο Σύλλογος.
Για το νικητή θα υπάρχει έπαθλο ένα ακριβό τάβλι, ενώ για εκείνους που θα θελήσουν να μετακινηθούν προς τον Ανάβατο θα υπάρχει πούλμαν που θα αναχωρήσει στις 10.30 από το δημαρχείο. Το τουρνουά ξεκινά στις 11.30 της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ