13.5.2016 10:33

Έτοιμη για δράση η Χιώτικη Ομάδα Διάσωσης

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΥΟ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Το προσφυγικό πρόβλημα που ταλανίζει τον τελευταίο χρόνο το νησί μας δεν θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» το οποίο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την αντίστοιχη Ολλανδική ομάδα συνέβαλλε στην εκπαίδευση 25 συνολικά Χιωτών εθελοντών διασωστών και στην δημιουργία της Χιώτικης Ομάδας Διάσωσης. « Εμείς απλά διευκολύναμε σε ότι μπορούσαμε την δουλειά τόσο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όσο και της Ολλανδικής. Δεν αναμειχθήκαμε στην διαδικασία της εκπαίδευσης απλά προσφέραμε τα μέσα για να γίνει και είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση το Σάββατο να παρακολουθήσουμε την παράδοση παραλαβή δύο σωστικών σκαφών στην Χιώτικη Ομάδα Διάσωσης», τόνισε ο Δ/ντης του Ιδρύματος « Μαρία Τσάκος» Παύλος Καλογεράκης, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε μαζί με τους εκπροσώπους Ολλανδικής, της Ελληνικής και της Χιώτικης ομάδας Διάσωσης.

Γ. Καλογερόπουλος « Αρωγός της προσπάθειας μας η KNRM»

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργος Καλογερόπουλος υπογράμμισε ότι η Ολλανδική Ομάδα Διάσωσης KNRM στάθηκε αρωγός της προσπάθειας δημιουργίας της Χιώτικης Ομάδας Διάσωσης. « Από την πρώτη στιγμή επέδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και μας βοήθησαν στην εκπαίδευση των εθελοντών. Η προσφυγική κρίση μας έφερε μπροστά σε μεγάλα διλήμματα αλλά με αρωγό την KNRM και πέντε ακόμη οργανώσεις διάσωσης γίναμε δέκτες μιας μεγάλης βοήθειας. Όσοι έρθετε το Σάββατο στις 12:30 στο λιμάνι θα δείτε τι καταφέραμε να δημιουργήσουμε», κατέληξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γιώργος Καλογερόπουλος.

Ολλανδική Ομάδα Διάσωσης « Εντυπωσιαστήκαμε από το ενδιαφέρον των εθελοντών»

Εντυπωσιασμένοι από το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι Χιώτες εθελοντές δηλώνουν οι εκπρόσωποι της KNRM τονίζοντας ότι η Χιώτικη ομάδα μετά από 3 μήνες εκπαίδευσης είναι απολύτως έτοιμη να συνδράμει στην διάσωση. « Εμείς το 1824 οργανωθήκαμε μέσα σε μια νύκτα. Γνωρίζουμε το δράμα που ζείτε για αυτό θελήσαμε να σας βοηθήσουμε. Φανταστείτε ότι 3000 Ολλανδοί έδωσαν λεφτά για να συνδράμουν στην προσπάθεια δημιουργία ομάδας διάσωσης στο νησί», είπαν οι Ολλανδοί εκπαιδευτές.

Δημ. Κωνσταντάς –Υπεύθυνος Χιώτικης Ομάδας Διάσωσης « Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα»

Η δημιουργία Χιώτικης Ομάδας διάσωσης ήταν ένα όνειρο της Χιακής κοινωνίας που έλαβε σάρκα και οστά, επισήμανε ο υπεύθυνος της ομάδας Δημήτρης Κωνσταντάς, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα της εκπαίδευσης διασώσεων θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα και σε άλλους τομείς. « Εμείς εκπαιδευτήκαμε στην θαλάσσια διάσωση. Σύντομα όμως θα ξεκινήσουν και μαθήματα ορεινής διάσωσης, φυσικών καταστροφών και πρώτων βοηθειών».

Η τελετή παράδοσης παραλαβής των δύο σωστικών σκαφ΄λων στην Χιώτικη ομάδα διάσωσης θα γίνει το Σάββατο 12:30 στην προβλήτα(μπροστά από το ξενοδοχείο Χανδρής) του λιμανιού, παρουσία και του Ολλανδού πρέσβη της Ελλάδος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ