10.7.2015 10:34

Έρχεται ο Σουλεϊμάν στη Χίο;

ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Η επιτυχία του Σουλειμάν του μεγαλοπρεπή της σειράς που προβλήθηκε σε εκατοντάδες χώρες προσανατολίζει την εταιρεία παραγωγής της στην έναρξη γυρισμάτων για μια καινούργια σειρά που θα αφορά τη ζωή της σουλτάνας Κιοσέμ.

Σε αυτά τα πλαίσια εκπρόσωποι της βρίσκονται στη Χίο κι έχουν «χτενίσει» το νησί από άκρη σε άκρη έχοντας κυρίως στο στόχαστρο  τοπία και κτίσματα που να παραπέμπουν στις 16ο-17ο αιώνα, τα Καστροχώρια και όλα τα μεσαιωνικά και βυζαντινά μνημεία της Χίου, για τα πρώτα γυρίσματα της σειράς που θα περιγράφει τα νεαρά χρόνια της χωριατοπούλας που την έκλεψαν οι Τούρκοι την πήραν στο παλάτι του Αχμέτ κι αργότερα έγινε σουλτάνα.

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χίου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος έχουν κάνει τα πάντα για να «κερδίσουν» την εύνοια  των παραγωγών, προκειμένου να πάρει η Χίος σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων περιοχών, δυο στην Ελλάδα, που διεκδικούν τη «φιλοξενία» της σειράς.

Μέχρι στιγμής εκατέρωθεν δηλώνουν ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι ότι η μεγαλοπρέπεια του Σουλεΐμάν θα αυξήσει και την τουριστική κίνηση στο νησί μετά και την προβολή των επεισοδίων.

Το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι της εταιρίας παραγωγής βρέθηκαν στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου στη Συκιάδα προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο του γυρίσματος πλάνων στο συγκεκριμένο σημείο το οποίο προτάθηκε από τον Δήμο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ