24.3.2020 14:36

Εργατικό Κέντρο Χίου: Να τηρηθεί η νομοθεσία σε όσες επιχειρήσεις λειτουργούν

Την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε όσες επιχειρήσεις συνεχίζουν να λειτουργούν, ζητά με επιστολή του προς την Επιθεώρηση Εργασίας, το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Σχετικά σημειώνει:

Δεδομένων των δύσκολων και πρωτοφανών συνθηκών που βιώνουμε στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες λόγω  του κορονοϊού αναγνωρίζουμε όλοι ότι μεγάλο βάρος έχουν επωμιστεί οι εργαζόμενοι στις υπό λειτουργία επιχειρήσεις (Σούπερ Μάρκετ και λοιπά καταστήματα προμηθειών, βενζινάδικα, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία, εργαζόμενοι στα υπό λειτουργία ξενοδοχεία, διανομείς  κτλ).

Επιθυμούμε να μας ενημερώσετε σχετικά με τα μέτρα που έχετε λάβει στην υπηρεσία σας για τη διασφάλιση της τήρησης της Εργατικής Νομοθεσίας, καθώς έχουμε δεχτεί στο Εργατικό Κέντρο Χίου καταγγελίες από εργαζόμενους για μαύρη εργασία, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, υποχρεωτική άδεια και μη παροχή της άδειας ειδικού σκοπού, αλλαγές στα ωράρια και τις συμβάσεις εργασίας κτλ.

Είναι καθήκον όλων μας αυτές τις δύσκολες στιγμές να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να ταχθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που ακόμα μια φορά καλούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους τις επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η δύσκολη για όλους μας κατάσταση.

Είμαστε σε αναμονή των ενεργειών σας  και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ