16.11.2020 18:09

Εργατικό Κέντρο: Επιπτώσεις από το λουκέτο της Εθνικής στη Φάρκαινα

Με μια επιστολή προς το Κεντρικό Κατάστημα ΕΤΕ Χίου το Εργατικό Κέντρο επιδιώκει να ανοίξει διάλογο προκειμένου να βρεθεί λύση αναφορικά με το κλείσιμο του καταστήματος της τράπεζας στη Φάρκαινα. 

Συγκεκριμένα με την επιστολή εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους με την απόφαση να κλείσει το υποκοτάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή της Φάρκαινας.

Στην επιστολή αναλύουν τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η απόφαση αυτή τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Φάρκαινας.

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας την Φάρκαινα θα οδηγήσει στην:

« -Υποβάθμιση της περιοχής της Φάρκαινας, που σε συνδυασμό με την πρόσφατη οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι τοπικές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας η κατάσταση θα οξυνθεί.

    -Απώλεια θέσεων εργασίας και αύξηση της ανεργίας είτε σε εργαζόμενους του υποκαταστήματος και του τραπεζικού κλάδου γενικότερα είτε από την ευρύτερη περιοχή και τον ιδιωτικό τομέα.

   -Την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων των νοτίων προαστείων της πόλης μας και των νοτιοχώρων από την στιγμή που το συγκεκριμένο υποκατάστημα εξυπηρετεί συνταξιούχους, εργαζομένους, αγρότες, επιχειρήσεις κλπ, αν σκεφτούμε ότι το κοντινότερο άλλο υποκατάστημα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με ότι αυτό συνεπάγεται για την μετακίνηση, το κυκλοφοριακό της πόλης και την εξυπηρέτηση του κοινού.»

Ταυτόχρονα το Εργατικό Κέντρο καταθέτει τους φόβους του ότι θα εμφανιστεί ένα είδους ντόμινο στις επιχειρήσεις της περιοχής.

 «Οι επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες στο σύνολο τους είναι μικρές και οικογενειακού χαρακτήρα, θα κλείσουν. Το φυσιολογικά επερχόμενο ντόμινο θα συμπαρασύρει ταχύτατα τον Πρωτογενή Τομέα, το Εμπόριο, τις Υπηρεσίες κλπ. στον ίδιο καταστροφικό δρόμο. Ουσιαστικά δηλαδή το κλείσιμο του υποκαταστήματος θα οδηγήσει την επιχειρηματικότητα της περιοχής και ιδίως την μικρομεσαία, σε ακόμη πιο δύσβατους δρόμους, την τοπική οικονομία σε μεγαλύτερο μαρασμό και την τοπική κοινωνία σε περαιτέρω φτωχοποίηση.»

Τέλος δηλώνουν ανοιχτά την πρόθεση τους να συμμετάσχουν σε έναν διάλογο με τους αρμόδιους φορείς ώστε να βρεθούν λύσεις «για να μην χαθούν θέσεις εργασίας από τον τραπεζικό κλάδο αλλά και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας που δεν είναι ψηφιακά εκπαιδευμένοι, πχ η σύνταξη να φθάνει στη πόρτα του υπερήλικα συνταξιούχου στο απομακρυσμένο χωριό μέσω ταχυδρομικού διανομέα κτλ χωρίς την φυσική παρουσία σε υποκατάστημα τράπεζας. Διάθεση για εύρεση λύσεων υπάρχει! Λύσεις μέσα από διάλογο θα υπάρξουν! Πρωτοβουλία υλοποίησης των λύσεων θα υπάρξει;»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ