18.1.2024 14:15

Εργατικές Πολυκατοικίες Βαρβασίου - Ζητούμενο το "θέλω" των κατοίκων ενόψει της συνάντησης με τη ΔΥΠΑ - Βίντεο

Σειρά επαφών τόσο με τους αιρετούς της Περιφέρειας όσο και με αιρετούς του Δήμου Χίου, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δεκάδες κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου ενόψει της συνάντησης αντιπροσωπείας τους με στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Κατά τη συνάντησή τους με τους αιρετούς, οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι ουσιαστικά έγιναν διάδοχοι μίας προβληματικής κατάστασης, με το κράτος να τους κληρονομεί σπίτια «φέρετρα» για τα οποία τώρα, μετά από δεκαετίες τους ζητά ευθύνες για τη μη συντήρησή τους ενώ μέχρι πρότινος απαγορευόταν οποιαδήποτε παρέμβαση σε αυτά, αφού δεν τους ανήκαν ιδιοκτησιακά.

«Το πρόβλημά μας δεν είναι τωρινό. Φθάσαμε πλέον στο και πέντε. Όλος αυτός ο κόσμος κινδυνεύει να σκοτωθεί μέσα σε αυτά τα κτίρια ανά πάσα ώρα και στιγμή. Είμαστε εξαπατημένοι, κινδυνεύουμε να σκοτωθούμε και έχουμε την πολιτεία να μας κυνηγά για κάτι που δεν φταίμε», ανέφεραν τόσο στους αντιπεριφερειάρχες όσο και στον Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή.

Από τις συναντήσεις ωστόσο, φάνηκε το τρωτό σημείο της υπόθεσης, αυτό της ύπαρξης μίας συντονισμένης πρότασης που θα εκφράζει όλους τους κατοίκους και θα καθορίζει το διεκδικητικό τους πλαίσιο απέναντι από την πολιτεία.

Έτσι οι αιρετοί, ναι μεν δήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους απέναντι στους κατοίκους, ζητώντας όμως τη διαμόρφωση ενός κειμένου μέσα από το οποίο θα καθορίζονται με σαφή τρόπο οι διεκδικήσεις τους, όπως για παράδειγμα η απαλλοτρίωση των κτισμάτων και η αποζημίωσή τους από το ελληνικό δημόσιο.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ο συντονισμός κατοίκων, Δήμου και Περιφέρειας ώστε με τη βοήθεια νομικών να καταρτιστεί ένα τελικό κείμενο διεκδικήσεων το οποίο θα κατατεθεί ως υπόμνημα στη ΔΥΠΑ ενώ το θέμα θα απασχολήσει και τη συνάντηση των αιρετών της Χίου, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των Γ. Μαλαφή, Π. Βρουλή, Ν. Μηταράκη και Στ. Μιχαηλίδη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ