19.7.2021 16:19

Έρευνα: Το 40% των εργαζομένων σκέφτονται να αφήσουν την εργασία τους

Το ονόμασαν «η μεγάλη παραίτηση». Καθώς η πανδημία υποχωρεί και η ζωή αρχίζει έστω και διστακτικά να επιστρέφει στην κανονικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι αποφασίζουν να παρατήσουν τις δουλειές τους. 

Μόνο τον Απρίλιο του 2021, περίπου 4 εκατομμύρια Αμερικανοί παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους. Οι 740.000 εξ αυτών εργάζονταν στον τομέα της αναψυχής και φιλοξενίας. 

Και σύμφωνα με την έρευνα Work Trend Index της Microsoft για το 2021, το 40% των εργαζομένων απάντησε ότι σκέφτονται να αφήσουν την εργασία τους. 

Έτσι, ο ρυθμός των παραιτήσεων ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο άγγιξε το 3,2%. Ήταν δηλαδή σχεδόν τριπλάσιος σε σχέση με το χαμηλό του 1,3% του 2009, όταν η ύφεση και η ανεργία έκανε όσους είχαν δουλειές να σκέφτονται διπλά πριν τις εγκαταλείψουν. 

Γιατί όμως παραιτούνται όλοι αυτοί; Οι λόγοι είναι διαφορετικοί για διαφορετικές κατηγορίες εργαζομένων. Στις ΗΠΑ, 1 στους 5 υγειονομικούς λέει ότι έχει σκεφτεί να παραιτηθεί λόγω του στρες που φέρνει η πανδημία.

Ανάμεσα στους νεότερους εργαζομένους, της Generation Z, 7 στους 10 δηλώνουν ότι θα σκέφτονταν να παραιτηθούν εάν δεν μπορούσαν να πάρουν το κατοικίδιό τους στη δουλειά, όταν αυτή ανοίξει και πάλι. 

Στην πράξη, πάντως, υπολογίζεται ότι περίπου 5 εκατ. Αμερικανοί δεν παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους το 2020, λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας. Και τώρα που η εικόνα είναι κάπως πιο ξεκάθαρη, βάζουν το σχέδιό τους σε εφαρμογή. 

Κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο, έπειτα από τόσους μήνες τηλεργασίας. 

Και βέβαια, πολλοί από εκείνους που παραιτούνται το κάνουν γιατί η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητές τους στη ζωή, τους έκανε να εκτιμήσουν διαφορετικά πράγματα και τους έδειξε ότι ο χρόνος τους είναι πολύτιμος. 

Πηγή: Moneyreview 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ