23.10.2013 18:54

«Έπρεπε να λειτουργεί νόμιμα»

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ ΓΙΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο ΣΕΣΝΟΧ διαφωνεί με τη λειτουργία του ακτινολογικού εργαστηρίου στο κτίριο της νέας πτέρυγας χωρίς τις απαιτούμενες άδειες και έχει ζητήσει να ενημερωθεί από τον απερχόμενο διοικητή Παντελή Μπουμπάρη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία χορήγησης των αδειών.

«Για να λειτουργήσει σωστά το τμήμα  θα έπρεπε να έχουν προηγηθεί η  έκδοση των απαιτούμενων αδειών και ότι άλλο προβλέπει η νομοθεσία» δηλώνει στον «π», ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Μαρής.

«Το γεγονός ότι κάποια ακτινολογικά εργαστήρια σε νοσοκομεία των Αθηνών λειτουργούν παράνομα δεν νομιμοποιεί μια τέτοια πρακτική και δεν πρέπει να την ακολουθούν».

Ο Ι. Μαρρής δεν διστάζει να διαφωνήσει με την πρακτική που ακολούθησαν στην υπόθεση οι αρμόδιοι, αν και καταλαβαίνει ότι θα πρέπει σε κάποιες υποθέσεις να προέχει η εξυπηρέτηση του κοινού και η κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Νέα πτέρυγα

Ο ΣΕΣΝΟΧ  δεν έχει συμφωνήσει απόλυτα και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την αξιοποίηση της νέας πτέρυγας, που  δεν έχει παραληφθεί ολοκληρωτικά ακόμη αν και έχουν μεταφερθεί τμήματα.

«Αυτό στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι κάποια στιγμή έπρεπε να αποδοθεί στη χρήση για τον κόσμο. Είναι κρίμα κάποιες επιλογές και λεπτομέρειες να μηδενίζουν την παραγωγή ενός τόσο σημαντικού έργου, αλλά τα πράγματα δεν είναι μονοδιάστατα. Είναι κρίμα κάποιες επισημασμένες ελλείψεις και ατέλειες να μην επιτρέπουν την παραλαβή και να περιμένουμε χρόνια για να διαπιστώσουμε ποιος φταίει και τι πρέπει να γίνει. Η διοίκηση προσμέτρησε την ανάγκη  χρήσης των εγκαταστάσεων και εμείς έχουμε καταθέσει έγκαιρα την άποψη μας στα αρμόδια όργανα γιατί δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα δεδομένα», προσθέτει.

Νέος διοικητής

Η διοίκηση του σωματείου δηλώνει διατεθειμένη και έτοιμη να συνεργαστεί με τον κάθε διοικητή, αλλά εμμένοντας στην πάγια θέση που έχει εκφράσει, θα προτιμούσε για κάποιες επιλογές και πράξεις να τηρούνται οι διαδικασίες που ακολουθούν άλλα κράτη.

«Πρέπει να αποφεύγεται η συχνή αλλαγή των διοικητών επειδή ο κάθε υπουργός θέλει να ορίζει διοικητές δικούς του ανθρώπους. Ο εκάστοτε νέος διοικητής δεν πρέπει να έχει ως κύριο στοιχείο ορισμού την κομματική ταυτότητα, αλλά να γνωρίζει από δημόσια διοίκηση, οικονομική διαχείριση και να μην  κατάγεται από τον τόπο του οποίου το νοσοκομείο καλείται να διοικήσει. Πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν θα επηρεάζεται από πρόσωπα για να μην φθείρεται και να προστατεύεται από προσωποπαγείς επιλογές και πολιτικές, αλλά και να διασφαλίζονται όσο είναι δυνατό οι διαφανείς διαδικασίες»,προσθέτει, τονίζοντας και κάτι άλλο σημαντικό.

«Οι διοικητές πρέπει να ξέρουν και να θέλουν να διεκδικούν και στο πλαίσιο της οικονομικής πραγματικότητας να κάνουν ότι πρέπει για να εξασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ