5.9.2022 17:06

Επιβάλλεται όλοι οι Χιώτες να βρεθούν την Τετάρτη στην Πλατεία Βουνακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσηκώνεται το νησί ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση της υγείας

Τη στήριξη ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση της υγείας στη Χίο, με αποκορύφωμα την ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα δύο επείγοντα περιστατικά με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές, ζήτησαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι συνδικαλιστικοί φορείς του νησιού.

Όπως επεσήμαναν, η παγχιακή συγκέντρωση της Τετάρτης αφορά όλους, ανεξάρτητα από κόμματα και χρώματα, αφού αφορά το κοινό καλό τόσο των μόνιμων κατοίκων όσων και των επισκεπτών του νησιού.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισαν ότι η υποβάθμιση της υγείας δεν αποτελεί τωρινή κατάσταση αλλά έχει ξεκινήσει από πολύ παλαιότερα με τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών να γίνονται περισσότερο εμφανή σήμερα, τόσο στην πρωτοβάθμια υγεία όσο και στο θέμα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ αλλά και των κενών στο Νοσοκομείο της Χίου.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τόσο η ΟΕΒΕ όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις κατά την ώρα της κινητοποίησης ενώ υπό το βάρος της κατακραυγής ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ανασκεύασε την αρχική του στάση, προτρέποντας, εργαζόμενους και ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών να βρεθούν μαζικά στην κεντρική πλατεία Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΕΚΑΒ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ