26.4.2021 15:50

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζουν για τουρισμό, αθλητισμό, μετακινήσεις με πλοία

Στις 15.30 της Δευτέρας συνεδριάζει εκ νέου η ολομέλεια της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, θα συζητήσουν για θέματα αθλητικού ενδιαφέροντος, τουρισμού καθώς και για τα πρωτόκολλα των μετακινήσεων με πλοία.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και έως την Κυριακή του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 22:00 το βράδυ αντί για 21:00.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου, οπότε και ανοίγει η εστίαση, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει στις 23:00 το βράδυ.

Με αυστηρά μέτρα θα γίνουν και οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. 

Ειδικότερα, θα συνεχίσει να ισχύει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς χώρους, η αναλογία διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα, με την τήρηση κανόνων υγιεινής.

Υποχρεωτική για τους πιστούς είναι η χρήση διπλής μάσκας, είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο. Ιερείς, νεωκόροι, ιεροψάλτες και το υπόλοιπο προσωπικό, υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Έως και τη Μεγάλη Τετάρτη, οι ακολουθίες θα ξεκινούν στις 6 και μισή το απόγευμα,  την Μεγάλη Πέμπτη στις 5 και μισή και τη Μεγάλη Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την ακολουθία πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός ναού, με τήρηση των μέτρων. Η Αναστάσιμη Ακολουθία θα τελεστεί στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 

Πηγή: skai.gr

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

Tags: COVID 19

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ