21.3.2016 10:32

Επιτέλους επικράτησε η λογική

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Πήρε μόλις μερικά χρόνια, μέχρι το δύσκαμπτο κράτος να ευθυγραμμιστεί με την κοινή λογική και να σταματήσει να πληρώνει υπέρογκα ενοίκια για τις ανάγκες στέγασης του ΕΟΠΥΥ, την ώρα που η μεταστέγασή του στο ιδιόκτητο κτίριο του ΙΚΑ θα κόστιζε αρκετές χιλιάδες ευρώ λιγότερα στον Έλληνα φορολογούμενο.

 Μετά από 5 χρόνια διαμαρτυριών, ερωτήσεων σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και δεκάδων δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, οι διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, με την παράλληλη παρέμβαση του Βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη, κατέληξαν σε συμφωνία για την κοινή στέγαση των δύο υπηρεσιών στο κτίριο του πρώτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να καταγγείλει τη σύμβαση με τον ιδιώτη, το κτίριο του οποίου ενοικίαζε με πάνω από 700 ευρώ τον μήνα και να μεταφερθεί στο κτίριο του ΙΚΑ Χίου, καταλαμβάνοντας συνολικά 200 τ.μ. γραφείων και αποθηκών μεταξύ του ισογείου και του 1ου ορόφου.

Παρότι το ύψος του ενοικίου που θα καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, κύκλοι του ΙΚΑ αναφέρουν στον «π» ότι το κόστος θα μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, γεγονός που οδηγεί σε εξοικονόμηση περιττών δαπανών σε μία δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία.

Τα οφέλη

Η πολυαναμένομενη μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ στο ΙΚΑ, δεν προσφέρει μόνο στο κομμάτι του περιορισμού της σπατάλης του δημοσίου χρήματος. Πριν από την κοινή απόφαση των δύο φορέων οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΝΑΤ, του ΟΓΑ, του ΟΑΕΕ και του Δημοσίου (καθώς λειτουργεί και το γραφείο μητρώου του τέως ΟΠΑΔ στο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) όφειλαν να πηγαίνουν στο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να επισκεφθούν τους ελεγκτές γιατρούς, και στη συνέχεια να μεταβαίνουν και στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, διανύοντας μία απόσταση δύο χιλιομέτρων.

Το γεγονός αυτό συνιστούσε καθημερινή ταλαιπωρία για όλους τους  πολίτες ιδιαίτερα όμως για τους πλέον ηλικιωμένους και αυτούς που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ.

Η μεταστέγαση του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ