31.1.2014 10:21

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα Νο2»
Η εφημερίδα γράφει ότι " βόμβα Νο 2 συνιστά για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού η νέα απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική τη φορολόγηση της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης, καθώς και για συμμετοχή σε συνέδρια των πανεπιστημιακών».
ΕΘΝΟΣ: «Στο μονοπάτι του πολέμου και των ευρωεκλογών»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι " χαρακτηριστικά παρατεταμένης πολιτικής σύγκρουσης προσλαμβάνει η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το θερμόμετρο ανέβηκε και χθες. Αυτή τη φορά αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Οτμάρ Κάρας και η επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ξεψαχνίζουν τη λίστα Παπαχρήστου»
Η εφημερίδα γράφει ότι «άγνωστα στις ανακριτικές αρχές πρόσωπα αλλά και εταιρείες περιλαμβάνονται στη «λίστα Παπαχρήστου». Η λίστα που ανοίγει τη βεντάλια της έρευνας για τις «μαύρες» προμήθειες στα εξοπλιστικά προγράμματα, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στα γραφεία του ήδη προφυλακισμένου εκπροσώπου της γερμανικής Wegmann”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ιωάννης Πασσάς, σχεδόν 70 χρόνια πριν: «Ο ΛΑΟΣ και όχι η Ηγεσία του θα σώσει την Ελλάδα»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη υπήρξε η εντύπωση που προκάλεσαν τα όσα αναφέραμε εδώ την προηγούμενη εβδομάδα («Ε.Ω.», Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014), σχετικά με ένα «ξεχασμένο» βιβλίο του αείμνηστου Ιωάννη Πασσά, του μύστη αυτού του ελληνισμού με τίτλο «S.O.S.»!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Προθεσμία 7 ημερών για 102 δόσεις στα αυθαίρετα»
Η εφημερίδα γράφει ότι " έως τις 7 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές αιτήσεις με το μέγιστο αριθμό δόσεων, από την επομένη οι δόσεις περιορίζονται σε 80. Ποιες εκπτώσεις στα πρόστιμα δικαιούνται οι ιδιοκτήτες. Τι ισχύει για τα αυθαίρετα «νέας γενιάς». Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι δηλώνει το υπουργείο».
ΕΣΤΙΑ: «Νέο ατόπημα από τον Σύριζα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " σε απαράδεκτο διασυρμό της Ελλάδος προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ενημέρωση της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αξιολογεί το έργο της τρόϊκα. Κατά την συζήτηση που έγινε στην Ελληνική Βουλή μεταξύ των ξένων ευρωβουλευτών και Ελλήνων βουλευτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης αμφισβήτησε την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2013, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους».
Η ΑΥΓΗ: «Διυλίζουν τον κώνωπα καταπίνουν την τρόικα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα «την τακτική του στρουθοκαμήλου ακολούθησαν χθες Σαμαράς και Βενιζέλος, παραβλέποντας την ουσία των εκτιμήσεων της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της τρόικας και ασχολούμενοι με προχθεσινές δηλώσεις του Ό. Κάρας για τον ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες ο ευρωβουλευτής αναγκάστηκε να ανασκευάσει».
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Επίδειξη πυγμής»
Η εφημερίδα γράφει ότι " μια ειρηνική διαμαρτυρία λίγων δεκάδων φοιτητών έξω από το γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη μετατράπηκε σε πεδίο άσκησης ωμής, τυφλής, εκδικητικής βίας των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Από την μανία των πραιτοριανών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (!) Ν. Δένδια δεν γλίτωσαν ούτε οι περίοικοι και οι περαστικοί που διαμαρτύρονταν για τα τεκταινόμενα».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τέλος στα σενάρια από Σαμαρά»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με ρητό τρόπο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έθεσε τέλος στα διακινούμενα σενάρια περί διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών τον Μάιο, ή νωρίτερα, αλλά και περί «μεγάλου συνασπισμού» με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ο ΛΟΓΟΣ: «Στο ίδιο έργο θεατές»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την εκτίμηση ότι οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού του 2014 αλλά και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής δεν θα επαληθευτούν και η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από τον κύκλο της ύφεσης το 2013 αλλά ούτε το 2014, προβαίνει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Εξωραΐζουν την ΕΕ και τους θεσμούς της»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «το πόρισμα της επιτροπής δεν αμφισβητεί τα αντιλαϊκά μέτρα που το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει. Επικροτεί τους μηχανισμούς επιτήρησης των χωρών με μνημόνια διαρκείας και επιδιώκει να αποσπάσει τη στήριξη του λαού σε αυτήν την βάρβαρη πολιτική στο όνομα της «λογοδοσίας» και του δήθεν «δημοκρατικού ελέγχου» ».
ΤΑ ΝΕΑ: «Κουρεύουν τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νομοθετική παρέμβαση με ψαλίδι έως και 50% στα πρόστιμα που αφορούν εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ όπως και άλλων κατηγοριών δηλώσεων προετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Θα μειωθούν έως και 50% για την πρώτη φορά εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης στην Εφορία».
Kontranews: «Εμπλέκει υπουργό και υψηλό πρόσωπο στις μίζες ο Κάντας»
Σύμφωνα με την εφημερίδα " σεισμικές δονήσεις στο ετοιμόρροπο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η κατάθεση Κάντα στους αρμόδιους ανακριτές που ερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο των εξοπλιστικών. Ο Α. Κάντας φωτογραφίζει ένα εμβληματικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και έναν υπουργό της ΝΔ., ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τις μίζες».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Εκτός ΕΣΥ 1 στους 3 πολίτες»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Μεγάλη επένδυση 1,2 δις. από τον ΟΤΕ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και υποδομές θα πραγματοποιηθούν στην τετραετία 2014-2017. T. Hottges: Εχουμε εμπιστοσύνη στην προοπτική από ΟΤΕ και της Ελλάδας. Ικανοποίηση του πρωθυπουργού για το επενδυτικό σχέδιο και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ώρα μηδέν για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων»
Η εφημερίδα τονίζει ότι " ριζικό ξεκαθάρισμα των επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων τους επιχειρούν οι τράπεζες, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που υπαγορεύει η Τράπεζα της Ελλάδας, η τρόικα, αλλά και η ανάγκη για εξυγίανση και εξοικονόμηση πόρων που σήμερα εγκλωβίζονται σε επιχειρήσεις και κλάδους με σοβαρά προβλήματα».
ΚΕΡΔΟΣ: «H Deutsche Telekom επενδύει 1,2 δις. ευρώ εντός 4ετίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι την προσήλωση του γερμανικού κολοσσού στην ελληνική αγορά και τη δέσμευσή του για επενδύσεις 1,2 δις. ευρώ εντός 4ετίας μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο νέος επικεφαλής της Deutsche Telekom κ. Τιμ Χέιγκες».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ