Κοινωνία

2/2/16 16:04

τελ. ενημ.: 4/2/16 16:22

Επισήμως παραδοσιακό φάρμακο η μαστίχα

ΜΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΑ

Την ώρα που οι μαστιχοπαραγωγοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου για το ασφαλιστικό τη φορολόγηση αλλά κυρίως για την άρση της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού, η μοναδικότητα της μαστίχας κερδίζει άλλη μια μάχη, αυτήν της επίσημης αναγνώρισης της ως παραδοσιακό φάρμακο.

Με τον τίτλο του παραδοσιακού φαρμάκου, θα ταυτοποιείται και θα αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς η μαστίχα. Η ψηφοφορία για την αναγνώριση της ως παραδοσιακό φάρμακο, πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στο Λονδίνο κι ήρθε ως συνέχεια κι επικύρωση της μονογραφίας που είχε εξασφαλίσει το μοναδικό χιώτικο προϊόν πριν από 4 μήνες, ως φάρμακο για γαστρεντερολογικά προβλήματα και αντισηπτικές ιδιότητες. Με τη συγκεκριμένη απόφαση η μαστίχα πλέον θα μπορεί να περιέχεται σε φαρμακευτικά προϊόντα με πιστοποίηση.

Η ψηφοφορία
Με αρνητικές ψήφους από Γερμανία, Αυστρία και Δανία και με θετικές ψήφους από όλες τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η μαστίχα και επίσημα πλέον είναι παραδοσιακό Φάρμακο. 
"Προσπαθούμε στρατηγικά να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία της μαστίχας και των προϊόντων της. Η Ελληνική πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει την αποκλειστικότητα της ΕΜΧ! Η μαστίχα και επίσημα είναι "παραδοσιακό Φάρμακο".  Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Τα επόμενα χρόνια στρατηγική μας επιδίωξη είναι να αλλάξουμε επίπεδο", ήταν η πρώτη δήλωση του προέδρου της ΕΜΧ,Γ. Τούμπου αμέσως μετά την  ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας

Δείτε επίσης