14.7.2016 14:48

Επιμένουν στην αύξηση της αστυνόμευσης [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΖΥΦΙΑ

Με τον χθεσινό «π» ανά χείρας, που περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί στα Καμπόχωρα και συνοδευόμενοι από τους αντιδημάρχους Γ. Μπελέγρη και Γ. Καραμανή οι κάτοικοι του Ζυφιά επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού σε μία ύστατη προσπάθεια να πυκνώσει η αστυνόμευση όχι μόνο στο χωριό τους αλλά και στα Καμπόχωρα, γενικότερα.

Τι ζήτησαν οι κάτοικοι

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν με στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου οι κάτοικοι του Ζυφιά εξέφρασαν τα παράπονά τους για την φύλαξη των χωριών. Παράλληλα, ζήτησαν αλλαγή του ωραρίου περιπολιών, αφού όπως εξήγησαν από τα μεσάνυχτα δηλαδή μέχρι τα ξημερώματα, τα σπίτια τους παραμένουν απροστάτευτα.

«Αυτή τη στιγμή το περιπολικό πραγματοποιεί περιπολίες από τις 20:00 μέχρι τις 00:00 καθημερινά. Επειδή όμως είναι καλοκαίρι, αυτό που ζητήσαμε είναι το περιπολικό να ξεκινάει από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 04:00 το πρωί», ανέφεραν οι κάτοικοι στον «π».

Επιπλέον ζήτησαν από τους δύο αντιδημάρχους να αποστείλουν επιστολής προς τους υπουργούς Ν. Τόσκα και Π. Κουρουμπλή με την οποία θα ζητείται η ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου με 108 άτομα προσωπικό.

«Αυτή τη στιγμή λαμβάνονται ημίμετρα. Με ττις 108 προσλήψεις που ζητάμε θα γίνονται περιπολίες σχεδόν όλο το 24ωρο και όχι μόνο 4 ώρες την ημέρα. Θα προστατευθούμε καλύτερα και δεν θα ζούμε με την ανασφάλεια που ζούμε σήμερα», εξήγησαν οι ίδιοι.

«Η ανησυχία μας μετά και τα τελευταία περιστατικά είναι αυξημένη. Ο καιρός έχει περάσει και αυτοί οι άνθρωποι συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Χίο. Όταν λοιπόν σε κάποιον, όχι μόνο σε αυτούς τους ανθρώπους, εξαντληθούν τα χρήματα, λογικό είναι ότι θα ακολουθήσει η οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά», επεσήμαναν οι κάτοικοι ζητώντας την αποσυμφόρηση των νησιών. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ