4.7.2016 14:28

«Επικοινώνησε» περιβαλλοντικά ο σύλλογος εργαζομένων & συνταξιούχων ΟΤΕ Χίου

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΡΑΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΧΩΡΑ

Συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου τα μελη τιυ συλλογου  εργαζομένων και συνταξιούχων υπαλλήλων ΟΤΕ Χίου την περασμένη Κυριακή εντάσσοντας στο εκδρομικό τους πρόγραμμα στην περιοχή της Αμανής και τον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Γεωργίου Κρασά στα Νενητούρια.

Είκοσι περίπου μέλη του συλλόγου των εργαζομένων του ΟΤΕ με την βοήθεια κατοίκων του χωριού και με την  έμπρακτη στήριξη του  Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Νενητουρίων  προέβησαν σε εργασίες καθαρισμού από σκουπίδια και άλλα άχρηστα  αντικείμενα.

Οι εκδρομείς αφού ξεναγήθηκαν στην Στέγη Εκπαιδευτικής Ιστορίας Νενητουρίων επιβιβάστηκαν στα αγροτικά οχήματα των μόνιμων κατοίκων του χωριού( διαπιστώνοντας   ιδίοις όμμασοις τις δυσκολίες του αγροτικού δικτύου)  και οδηγήθηκαν στην παραλία Άγιος Γιώργης Κρασάς όπου συγκέντρωσαν δεκάδες σακούλες από ξύλα, πλαστικά, τενεκεδένια κουτάκια και σωσίβια.

 Το παρόν στην εθελοντική δράση έδωσε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού –Περιβάλλοντος  Βιβή Ποταμούση η οποία  συνάμα έγινε δέκτης σωρείας παραπόνων από τους κατοίκους τόσο για την άθλια κατάσταση του αγροτικού δρόμου που οδηγεί στην παραλία του χωριού, όσο και για την έλλειψη νερού στο αρδευτικό δίκτυο. « Νοιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο αγροτικός δρόμος που οδηγεί στην παραλία είναι γεμάτος λακκούβες και πέτρες. Πρέπει να καθαριστεί. Το ίδιο και η παραλία. Από την  κακοκαιρία ένας μέρος της έχει χαθεί και χρειάζεται να έρθει ειδικό μηχάνημα για να την φτιάξει. Νερό για τους κήπους μας δεν έχουμε αλλά παρόλα ταύτα λογαριασμούς πληρώνουμε», ανέφεραν οι κάτοικοι, ζητώντας  την κατανόηση των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ